Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 28.juni 2020

Nytt kanarisk flyselskap kjøper fly fra Færøyene

Heldigvis er det noen som virkelig har tro på Kanariøyenes framtid!
Et nytt kanarisk flyselskap er lansert på Kanariøyene, og eierne av selskapet er Hotellforeningen Ashotel på Tenerife. Foreningen har allerede kjøpt en Airbus fra det nasjonale flyselskapet på Færøyene, Atlantic Airways.
Grunntanken er å frakte så mange turister til Kanariøyene som mulig på en mer fleksibel, raskere og billigere måte enn dagens turoperatører gjør det.
Lederen av Ashotel, Jorge Marichal sier til den engelskspråklige lokalavisen Canarian Weekly at de tradisjonelle turoperatørene forsvinner fortere enn dugg for solen, og de som blir lidende er kundene.
«Derfor setter vi kundene i sentrum», sier Marichal, som vil at en tur med flyselskapet som ennå ikke har fått noe navn skal bli en god opplevelse.
Nå jobbes det med at hotellforeningen i provinsen Las Palmas (der Lanzarote ligger) skal bli med på prosjektet.

Organisasjonen «Viner fra Lanzarote» fikk sju nye bodega-medlemmer
Foto: pixabay.com

Gruppen «La Denominación de Origen, (forkortet D.O.) Vinos de Lanzarote»er en eksklusiv gruppe av vinprodusenter på Lanzarote.
D.O. står for opprinnelsesbetegnelse, og når bokstavene D.O. står på en vinflaske fra Lanzarote er dette en beskyttet betegnelse på opprinnelses-stedet. Det garanterer at produktet er fra Lanzarote, og er godkjent av lokale vineksperter.
Feta er for eksempel et beskyttet navn på ost laget i Hellas.

Opprinnelig var 21 bodegaer på Lanzarote medlemmer i denne eksklusive gruppen, og i løpet av de siste to årene har sju nye vinprodusenter sluttet seg til gruppen. De nye vinprodusentene er Femés fra landsbyen Femés, Miguel Morales Morin i Tinajo, La Mareta i Guatiza, Finca Fajardo i La Vegueta, Valle de Malpaso i Haría, Puro Rofe i Tías og El Morro i Tinajo.

PRIDE-uke også på Lanzarote
Rådhuset i Tias. Foto: Facebook/ Tias kommune

Det er vel ingen tvil om at PRIDE-uka også markeres på Lanzarote!
Rådhuset i Tias (Puerto del Carmen) ble malt med PRIDE-fargene, og ledelsen i organisasjonen LHBTQ på Lanzarote ble invitert av ordføreren til et treff i rådhuset. (LHBTQ er en samlebetegnelse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner).
De fleste arrangementene blir i år holdt på nettet.

Også regjeringen på Lanzarote markerte PRIDE-uken utenfor regjeringsbygget Cabildo:

Foto: Cabildo de Lanzarote

Lanzaroteposten tar fri hver søndag i juli og august
Foto: unsplash.com

Fra og med neste søndag tar Lanzaroteposten fri hver søndag i månedene juli og august. Men skulle noe viktig skje vil vi selvsagt fortelle om det, selv om det skjer på en søndag!

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-