Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 30.juni 2020

Over 35 000 personer besøkte turistattraksjonene på Lanzarote de siste 10 dagene

Da turistattraksjonene åpnet på Lanzarote etter nedstengingen den 19.juni, kunne regjeringen invitere alle innbyggerne og residente på øya til gratis adgang til sentrene i ti dager.
Nå er den perioden over, og 35 409 personer benyttet seg av muligheten til å besøke en eller flere av attraksjonene, som blant Jameos del Agua og nasjonalparken Timanfaya.
Turistsentrene fortsetter nå å ha åpent som vanlig, med vanlige priser for turister, og rabatterte billetter for residente.

Nye forsøk på testing av passasjerer på flyplassen
Ill.: Pixabay

Det foregår flere forsøk på å gjøre testing av ankomne passasjerer til Kanariøyene enklere.
Søndag kom det et Condor-fly fra Tyskland til Fuerteventura. Ombord var det 150 passasjerer, og dette var ansatte i reisebyråer og journalister. Alle disse hadde sagt ja til å ta en enklere test etter at de hadde ankommet hotellet.
Passasjerene ble bedt om selv å foreta et munnskyll, deretter spytte ut væsken i et glass. I løpet av noen få minutter ville resultatet vises.

Tilstede på flyplassen på Fuerteventura var presidenten på Kanariøyene, Ángel Victor Torres og Fuerteventuras president, som begge har ivret for testing av alle passasjerer som kommer til øyene.
Det var viktig for myndighetene å vise tyske reiselivsjournalister at man tar sikkerheten på alvor når gjester kommer til Kanariøyene.

Den kanariske president taler til journalister på Fuerteventura. Foto: Gazette Life

Likevel er det langt igjen før en test blir obligatorisk ved innreise.
Selv om de nye testene er enklere, er kostnadene på hver test omtrent 100 euro. Det er ennå ikke avklart hvem som skal betale for testen dersom den blir obligatorisk. Dessuten vil det ta veldig lang tid når 300-400 passasjerer skal testes fortløpende, og nye fly ventes inn omtrent samtidig.

Bobil-protester på Lanzarote

Siste helga hadde over 20 bobiler parkert langs veien i landsbyen Punta Mujeres i protest mot mangelen av lovlige bobilplasser i området.
Regjeringen på Lanzarote hadde allerede 7.juni bestemt at man ikke ville åpne de vanlige bobil-plassene ved Papagayostrendene i sør på grunn av koronasmitten. Det ble heller ikke sagt noe om hvor bobilene kunne parkere på lovlig vis. Dermed protesterte man ved å parkere langs hovedveien som går gjennom landsbyen Punta Mujeres i nord.
En talsperson for regjeringen kunne i går mandag fortelle at regjeringen nå ser etter nye plasser hvor parkering kan skje på en lovlig og sikker måte.

Her kan vi se en video fra protestene siste helg, laget av lokalavisa La Voz de Lanzarote:

Over 7 000 ubetalte vannregninger
Foto: Canal Gestión

Vannverket på Lanzarote, Canal Gestión forteller til lokalavisene at de har over 7 000 ubetalte regninger på vannforbruk i perioden april-juni.
Nå sender vannverket ut purringer, hvor de blant annet forteller at «alarmtilstanden på øya er avsluttet, og hvis man ikke betaler vil forsyningen av vann kuttes».
Samtidig ber kommunene sine innbyggere om å ta kontakt dersom man har problemer med å betale regningene.

Per 1.juni var det nesten 17 000 arbeidsledige på Lanzarote,mens over 19 000 var permittert. Ledighetstilskuddet fra staten er nå forlenget til ut september.

Sjømannskirken inviterer på vaffel og kaffe i dag tirsdag
Foto: Liv A Nielsen

Igjen inviterer Sjømannskirken på Lanzarote til nystekte vafler og nykokt kaffe. Tidspunktet er fra 10.30 til 13.30. Alle er hjertelig velkommen!

Sjømannskirken melder videre om disse åpningstidene i juli og august:

Nå er det snart ferie- og senere vedlikeholdstider på kirken. Følgende åpningtider gjelder for de neste 2 måneder:
Kirken er STENGT de følgende uker:

Fra 6 – 19. juli og 10. til 30 august

Utover dette har vi åpent:

Tirsdager: 10:30 – 13:30

Torsdager: 10:00 – 12:00

På åpningsdagene tilbyr vi som alltid nystekte vafler og nytrukket kaffe, det er anledning til å låne bøker og tenne lys.

Velkommen til oss!!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast