Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 27.juni 2020

Fem av Kanariøyene er erklært smittefri

Etter at Lanzarote ble erklært smittefri siste uke, er det nå fem av Kanariøyene som ikke har registrerte tilfeller av smitte. Det er øyene La Palma, El Hierro, La Gomera, Lanzarote og La Graciosa.
Dermed er det bare Tenerife som i dag har 13 tilfeller, Gran Canaria har 17, og Fuerteventura har 34.
På Fuerteventura er tallet høyt på grunn av smittede båtflyktninger som kom til øya siste uke.

Disse hotellene er åpne/vil åpne på Lanzarote

Hotellforeningen på Lanzarote, Asolan har oppdatert sin liste over hoteller som er åpne, og hoteller som skal åpne utover sommeren.

Disse hotellene er allerede åpne:

Puerto del Carmen:
– Nautilus Lanzarote
– Vista Mar
– Riu Paraiso
– Rocas Blancas
Costa Teguise:
– El Guarapo
Playa Blanca:
– Villa Kamezi
– Villas Puerto Rubicon
– VIK Club Coral Beach
– Coloradamar
Arrecife:
– Miramar
Costa Teguise:
– Bungalows Playa Famara

Disse hotellene åpner 1.juli:

Puerto del Carmen:
– Hyde Park Lane
– The Oasis
– Flamboyant
– Las Lilas
– Las Acacias
– Panorama
Costa Teguise:
– Camel`s Spring Club
– Gulf y Mar
– Blue Sea Playa Bastian
– Albatros Club Resort
– Oceano
El Golfo:
– Caletón del Golfo
Yaiza:

Hotelito El Campo

22 andre hoteller har meldt sin åpning i løpet av juli. I august åpner ytterligere 16 hoteller, i september sju hoteller, i oktober fire, og i november åpner Arrecife Gran Hotel i hovedstaden.

Informasjonen er hentet fra Montefuego.TV Media Lanzarote. Du finner flere hotelldatoer i denne nyhetsoppdateringen i Lanzaroteposten.

Det blir arbeidsledighetspenger ut september
Skal vi åpne? Eller skal vi vente? Foto: unsplash.com

Den spanske regjeringen i Madrid har vedtatt at tiden hvor staten betaler ledighetspenger til permitterte og oppsagte skal forlenges med tre måneder. Dermed vil registrerte arbeidere få økonomisk støtte fram til 30.september. Denne støtten kalles ERTE i Spania.
Nå er det mange som mener at dette vil gjøre det lettere for hoteller, barer, restauranter og butikker å IKKE åpne igjen så lenge det er få turister på øya. Arbeidsgiverne lar derfor staten betale de ansatte, det er billigere.

Man kan forstå hotell-og restauranteiere som kanskje åpner opp for fullt med alle ansatte i jobb med vanlig lønn, og omsetningen ligger på 10-20 prosent av en normal uke eller måned? Da går bedriften konkurs, og de ansatte ender i stedet opp på ledighetstrygd (paro) de neste to åra.

Nå skal luftkvaliteten i hovedstaden Arrecife måles
Luftmålere er plassert over stranda i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote/FB

Nå er det installert luftkvalitetsmålere i hovedstaden Arrecife. Disse er plassert høyt over bystranda El Reducto ved Gran Hotel. I pressemeldingen fra bystyret i Arrecife står det at «først og fremst er det nivået av ozon, karbonmonoksid og nitrogendioksid som skal måles».

Målestasjonen i Arrecife er den første som settes opp i et bymiljø på Kanariøyene, og skal etterhvert knyttes sammen med andre målestasjoner på Kanariøyene når disse monteres.

E-verket på Lanzarote, hvor det brennes diesel for å lage strøm. Foto: commons.wikimedia.org

Det finnes allerede en annen målestasjon på Lanzarote. Den er i Punta de los Vientos-området mellom Arrecife og Costa Teguise, rett ved aggregatet som lager strøm til hele Lanzarote ved å brenne diesel, og som drives av selskapet Endesa. Endesa er delvis eid av det italienske selskapet ENEL.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast