FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 26.juni 2020

Hola!

Det er godt og varmt på Lanzarote, og veldig tørt! Bøndene sliter med avlingene sine fordi det er så tørt, og det er lite vann å virkelig vanne med!
Det er som regel overskyet på formiddagen, og så kommer sola fram på ettermiddagen. En fin bris gjør at det blir en utrolig god klestørk da!

Nå lukker vi for covid-19! Ill.: pixabay.com

I dag har vi ingen registrerte korona-smittede personer på Lanzarote. Vi krysser fingre og tær for at dette blir status også i fremtiden!

Torsdag 12.mars sjekket to spanske turister fra Madrid inn på et hotell i Playa Blanca, og en av disse testet postivt på smitte. Dermed var vi gang. Spania med Kanariøyene annonserte nedstengning av landet 14.mars, og samme dag ble det tredje tilfellet av smitte registrert på Lanzarote.

Den siste pasienten som hadde vært smittet på øya ble trillet ut av sykehuset i Arrecife sist onsdag.

Siste pasient på vei hjem! Foto: FB

Disse tre månedene har i grunnen vært helt greie for meg.
Det ble rolige dager, det ble stille, selv om søppelbilen kom som vanlig hver morgen, også søndag for å tømme mer eller mindre tomme søppelkasser kl.07.00 på morgenen.

Gatene var tomme, fortauene likeså, og ingen hadde lov til å gå på stranda. Det ble stressende å følge med på stadig nye regler; kunne vi kjøre bil? Var det lov å ha passasjerer i bilen? Hvor kunne vi kjøpe masker? Holdt jeg meg innenfor 50-meters-regelen under kveldsturen?

Lykken var å alltid finne parkeringsplass til bilen! Lykken var å ikke finne brosjyrer fra de norske ullturene smurt utover fortauene.
Lykken var å oppdage en restaurant som serverte middag! Lykken var å finne en bar som serverte et glass iskald hvitvin!
Lykken var å oppdage at det faktisk gikk an å lage fiskesuppe hjemme med laksebiter i,
å lage tomatsuppe med pølsebiter, å steke pannekaker hvor resten av røren gikk til frokost-vafler neste morgen! Lykken var også å spise vafler på Sjømannskirken to dager i uka…det har vært mange høydepunkter!

Lanzarote gjør seg klar til å ta imot de tusener av turister som har bestemt seg for å besøke øya til høsten!
Det males, snekres, rives og bygges nytt.
En av de populære musikkbarene på Avenidaen i Puerto del Carmen, American Indian ser ganske så stusslig ut nå, men det blir sikkert veldig bra til slutt?

American Indian i dag. Foto: Lanzaroteposten

Lanzaroteposten skrev for noen uker siden om at det spanske kongeparet skulle besøke Kanariøyene.
Jeg fant frem blådressen, for tirsdag skulle de komme. Men kongen og dronningen hoppet elegant over Lanzarote, og besøkte Gran Canaria og Tenerife i stedet. Nu vel, de om det…det var sikkert hyggelig for de som fikk møte de kongelige! Neste gang, kanskje?

I dag fredag starter den tradisjonsrike og internasjonale festivalen for samtidskunst på Lanzarote…og på grunn av pandemien foregår den på forskjellige plattformer på nettet.
I år heter festivalen passende nok The Lost Festivals:

Tilsammen er det over 30 forskjellige arrangementer med artister fra hele verden, med blant annet levende musikk, danseopptredener, videoer, og paneldiskusjoner om kunst og kultur.
Alle arrangementene presenteres HER (på engelsk).

Ett av de største shoppingsentrene på Lanzarote, Biosfera i Puerto del Carmen inviterer til Barnas dag i morgen lørdag 27.juni.
Det blir forskjellige workshops/verksteder for barn i alle aldre, fra klovneskole til latterkurs, dans og fruktsmaking og lysshow:

Husk at det er begrenset deltakelse, så påmelding er nødvendig til flere av aktivitetene.
Les mer om de forskjellige aktivitetene og om påmelding HER (på engelsk).

I morgen lørdag starter markedet opp i sentrum av hovedstaden Arrecife.

Markedet er rundt kirken San Ginés i Arrecife. Foto: wikimedia.org

Det tradisjonelle turist- og håndverksmarkedet hver lørdag i hovedstaden Arrecife starter opp igjen i morgen. Mange boder er plassert rundt kirken San Ginés midt i byen, og har åpent fra kl.08.00 til 14.00.

Sakte men sikkert begynner altså livet å bli normalt på øya; nå blir det loppemarked igjen på Lanzarote a Caballo:

Loppemarkedet på Lanzarote a Caballo. Foto: FB

Søndag er det altså igjen tid for det tradisjonelle loppemarkedet på hestesenteret Lanzarote A Caballo sør for Puerto del Carmen.
Fra tidlig om morgenen tilbyr selgere nye og brukte klær, møbler, elektriske artikler og alt du egentlig ikke visste du ikke hadde bruk for! Deler av inntektene går til P.A.L.S, en veldedighetsorganisasjon som støtter opp om arbeidet med å kastrere og sterilisere hjemløse katter og hunder på øya.

Denne uka møtte jeg vertskapet på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen, Sandra og Dani:

Foto: Lanzaroteposten

De var innom restauranten sin for å sjekke hvordan det stod til der. De kunne fortelle at det nok ikke ville bli åpning av restauranten før i august, når de første turistene som vanligvis bor i området rundt Las Vistas hadde kommet tilbake. Jeg skulle hilse så mye til alle som vanligvis besøker restauranten!

Derfor er det fredagspils i kveld fra kl.19 på restauranten Musa mellom Burger King og Fariones Hotel i Puerto del Carmen. Siste uke var vi to-2 gjester, men det er plass til flere!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Til slutt kan du bli med på en frisk sykkeltur fra Matagorda i Puerto del Carmen til flyplassen, på nye sykkelstier:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast