Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 20.juni 2020

En pasient utskrevet fra sykehuset etter 81 dager

En av pasientene som ble lagt inn med virussmitte 30.mars ble skrevet ut fra sykehuset i Arrecife torsdag. Dette er en kvinne på 69 år. Hun tilbrakte 81 dager på sykehuset, hvorav 57 dager på intensivavdelingen.
En person med smitte som kom til Lanzarote i en flyktningbåt fra Marokko er erklært frisk.
Dermed ligger en pasient med smitte til observasjon på sykehuset.
Torsdag og fredag ble 232 personer testet. Blant annet ble alle de 48 flyktningene som kom til øya 4.juni testet for andre gang, og alle prøver var negative.

Nye vei-prosjekter på Lanzarote søker anbydere

Nå skal en rekke hovedveier oppgraderes på Lanzarote.
Øverst på lista står veien LZ-1 som går nordover fra landsbyen Guatiza til Órzola. Videre skal inn-og utkjøringen fra LZ-2 (veien som går forbi Deiland shoppingsenter) til omkjøringsveien i Arrecife «om-organiseres», som det står i utlysningen. Den vanskelige avkjøringen til Playa Honda fra samme hovedvei skal også gjøres enklere.

«Dette er veiplaner som har vært på tegneblokka siden 2006, så nå skal det handles», sa presidenten på Lanzarote, Maria Dolores Corujo til lokalavisa denne uka.

Når anbud skal hentes inn på Lanzarote bestemmes først hvor mye penger som skal brukes på arbeidet. Så melder firmaer seg og sier at de kan utføre arbeidet for den summen.
Det er satt av 28 millioner euro, omtrent 300 millioner kroner til disse veiarbeidene, et finansielt samarbeid mellom regjeringen på Lanzarote og den kanariske regjeringen.

Veien ut til Papagayostrendene utbedres
Nå blir veien ut til Papagayostrendene utbedret. Foto: Pixabay

Veien ut til de vakre Papagayostrendene øst for Playa Blanca sør på Lanzarote blir nå utbedret.
Et nytt strømaggregat ved veiens start skal installeres, og nye dreneringsgrøfter graves. Alt arbeide skal være ferdig til de forhåpentligvis tusener av turister  som vil komme i løpet av sommeren. Prosjektet koster 42 000 euro.

Det blir spennende å se om flere bilutleiefirmaer nå vil tillate bilene deres å bli kjørt ut til Papagayostrendene; flere av utleiefirmaene sier nemlig nei på grunn av den dårlige veien.
Turister må fremdeles betale et par euro for å kjøre inn i området, mens innbyggerne og residente kjører gratis inn. Det er gratis for alle å spasere til strendene.

Líneas Romero starter opp strekningen Lanzarote-Fuerteventura
Foto: LBRA

Mandag 22.juni kl.09.30 går den første hurtigbåten fra Playa Blanca på Lanzarote til Corralejo på Fuerteventura etter en lang pause. Det blir åtte daglige avganger, og hurtigbåten bruker ca 40 minutter over Bocainasundet.
De første 500 passasjerene får 20 prosent rabatt på billetten. Avgangstider og priser finner du HER.

Fred.Olsen dobler sine ferjeturer mellom Lanzarote og Fuerteventura
Foto: Lanzaroteposten

Fred.Olsens ferje mellom øyene Lanzarote og Fuerteventura vil i neste uke starte opp med fire turer i hver retning. I helgen (lø/sø) blir det tre turer daglig.
Dessverre er strekningen Lanzarote (Arrecife) til Gran Canaria fortsatt innstilt, sier ferjeselskapet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast