Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 21.juni 2020

84 personer på Lanzarote ble testet lørdag, alle tester var negative

Lørdag ble 84 personer testet på Lanzarote. Alle testene var negative. En person med smitte ligger til observasjon på sykehuset i Arrecife. Siden viruset kom til Lanzarote i mars har 81 personer som var smittet blitt friskmeldt.
Seks personer har mistet livet.

Lanzarote mintes de over  28 000 menneskene i Spania som hittil har dødd på grunn av koranaviruset
Foto: Arrecife kommune

De spanske militære styrkene utførte torsdag den tradisjonelle «El arriado de bandera de España», flagging på halv stang på festningen Castillo de San Gabriel i hovedstaden Arrecife på Lanzarote for å minnes de over 28 000 ofrene av koronaviruset.
Samtidig ble det arrangert lignende minneseremonier på de andre Kanariøyene.

Tilstede i Arrecife var byens ordfører, Astrid Peréz, som i sin tale sa at de spanske militære styrkene har vært med og bekjempet viruset helt fra starten av. På Lanzarote har militære blant annet hatt ansvaret for å desinfisere offentlige steder som sykehus, eldrehjem, gågater og busstopp.

Hva betyr «den nye normaltilstanden» på Lanzarote?

I dag søndag er Lanzarote og de andre Kanariøyene ute av fase 3, og er nå i «den nye normaltilstanden».
De viktigste restriksjonene som fortsatt gjelder er at når avstand mellom folk på 1,5 meter ikke kan overholdes skal munnbind brukes. Det betyr at dersom man er ute blant folk, brukes maske.
Det er påbudt med munnbind/maske på all offentlig transport. Videre gjelder:

På badestrender holder man 1,5 meters avstand. Solsenger skal ha to meters avstand.
Restauranter er åpen med 75 prosent kapasitet.
Hoteller har egne bestemmelser, ingen selvbetjening i restaurantene.
Arrangementer kan samle 1000 personer ute, 300 personer inne. Det kan søkes om unntak.
Trim og trening: 25 personer inne, 30 personer ute.
Kirker har 75 prosent kapasitet med 1,5 meters avstand. Ellers brukes maske.
Flyplasser og båthavner: Temperaturmåling ved ankomst. Det arbeides med egenerklæringer om helse, og mulig tester ved ankomst, men dette er ikke bestemt.

Lokale myndigheter kan ha egne smittevernregler. Alle reglene gjelder til Spania helsekrise er slutt.

Lanzaroteposten oppfordrer alle som besøker øya om å respektere reglene.
Husk at innbyggerne på Lanzarote har vært vant med strenge regler siden 13.mars. Som mange vet har dette gått veldig bra!
Besøkende fra andre land har kanskje ikke hatt like strenge restriksjoner, og tror at det ikke er så nøye med smittevernregler når man er på ferie.
Det er derfor viktig å sette seg inn i reglene der man kommer, og følge disse!

Flere fly fra fastlandet lander på Lanzarote i dag søndag
Foto: Lucas Davies, unsplash

Lanzarote går altså i dag ut av fase 3 og over til «den nye normalen». Dermed et det klart for flere fly fra fastlandet.

Allerede kl.11.50 i dag lander irske Ryanair med et fly som kommer fra byen Santiago de Compostela nordvest i Spania. Det spanske flyselskapet Iberia kommer fra Madrid kl.14.40, og kl.16.20 i ettermiddag kommer enda et fly fra Ryanair, denne gangen fra Valencia.

Mandag starter Ryanair opp sine flygninger fra Madrid til Lanzarote, og det blir tre fly fra hovedstaden i uka ut juni. I juli flyr Ryanair fire dager i uka til og fra Madrid, og to ganger i uka fra Sevilla.

27.juni starter det spanske lavprisselskapet Vueling opp sine flygninger fra Barcelona, og vil fly til og fra Lanzarote hver dag i juli. Iberia Express skal fly daglige ruter fra Madrid i juli.

Det spanske selskapet Air Europa flyr fra Madrid til Lanzarote to ganger i uka fra 3.juli.
Fra 15.juli starter Air Europa opp med to fly fra Santiago de Compostela til Lanzarote hver uke, fra 16.juli blir det tre ukentlige ruter fra Bilbao, og den 17.juli flyr Air Europa en gang i uka fra Asturias på fastlandet.

Det ventes ikke mange turister med flyene de første ukene, for de fleste hotellene på øya er ennå stengt. De fleste som kommer har funnet privat innlosjering via nettet, sier turistmyndighetene.

De kanariske turistmyndighetene har hatt opptelling, og kan fortelle at det er over 125 000 flyseter til og fra Kanariøyene hver uke i juli. Oversikten er stor og litt utydelig på nettet, men dersom man er spesielt interessert kan man forstørre siden. Lanzarotes ankomster finner man i kolonnen under ACE.
Helt nederst på lista finner man Norwegians fly:

Ill: Promotur/Facebook
Kamelparken i Timanfaya åpner 1.juli
Foto: tripAdvisor.org

Fra 1.juli starter de populære kamelturene opp igjen i nasjonalparken Timanfaya. Dette bestemte Yaiza kommunestyre sist fredag.
De flere hundre kamelene, som egentlig er dromedarer er eid av 50 familier i kommunen. Disse familiene har i månedene hvor turene var innstilt fått økonomisk hjelp fra Yaiza kommune til blant annet mat og stell av dyrene.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast