FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 19.juni 2020

Hola!

Vi er inne i den siste helgen av karanteneperioden på Lanzarote, og vi gleder oss til nye opplevelser med flere folk rundt oss etter hvert!

I dag, fredag 19.juni åpner Lanzarote sine turistsentre igjen!

Det første senteret som åpner er nasjonalparken Timanfaya, som ønsker gjestene velkommen fra kl.09.30 fram til kl.17. Så følger Cueva de los Verdes (den «grønne» grotten), Kaktushagen, Mirador del Rio og Jameos del Agua som har åpent fra kl.10 til 17.

Bondemonumentet og museet Casa Museo del Campesino med restauranten har åpent fra kl.10 til 18.
Det internasjonale museet for samtidskunst i Castillo de San José i Arrecife, der museet og restauranten er åpent søndag til tirsdag fra kl.11 til 18, og resten av uka fra kl.11 til 23.

CACT, Sentrene for kultur, kunst og turisme inviterer innbyggerne på Lanzarote til åpne dører på alle sentrene fra i dag 19.juni til og med 28.juni. Etter det Lanzaroteposten tror betyr «åpne dører» at det er gratis inngang disse ti dagene…men ta med bevis for residensia og billettpenger for alle tilfellers skyld!

Presidenten på Lanzarote sier i invitasjonen at hun «ønsker å invitere innbyggerne til å glede seg over kunstneren Cesar Manrique fra Lanzarote sine arbeider i all sin prakt!»

I tiden uten turister har de sju sentrene blitt pusset opp og er oppgradert, og fordi sentrene slapp å leie inn arbeidskraft ved å bruke sine egne sparte man over to millioner euro, kunne presidenten fortelle.

Fra mandag 22.juni er det premiere på to nye tilbud i Timanfaya og Jameos del Agua, hvor grupper på maksimum 18 personer kan spasere sammen med en guide til ukjente steder i nasjonalparken og i grottene i nord.

Nå skal Vik Hotel San Antonio pusses opp!

Vik Hotel San Antonio. Foto: tripadvisor.org

Tias kommune har godkjent planene for å totalrenovere dette ærverdige hotellet i Puerto del Carmen,
Vik Hotel San Antonio. Hotellet var det andre hotellet som ble bygget på Lanzarote, etter Hotel Fariones.

Navnet Vik i hotellnavnet er etter nordmannen Alexander Vik, forretningsmannen som sammen med kona eier flere hoteller rundt omkring i verden, deriblant tre på Lanzarote; Vik Hotel San Antonio, Villa Vik i Playa Honda, og Vik Coral Beach i Playa Blanca. At den godeste Alexander Vik er i økonomiske vanskeligheter er en helt annen sak…

Nu vel. I nøden spiser selv fanden fluer, sies det…
Fredag var noen av oss på jakt etter en restaurant som serverte grei mat i Puerto del Carmen på Lanzarote. En av de få restaurantene som var åpen var restauranten Maritoni på Avenidaen i Puerto del Carmen.

Jeg vet at dette er en restaurant som mange nordmenn liker. Vanligvis fyller restauranten opp bordene sine med så mange gjester som mulig, slik at folk sitter og støter albuene sine inn i nabobordets gjester mens de spiser…jeg synes egentlig ikke noe særlig om det.

Jeg bestilte en pepperbiff, og restauranten serverte denne biffen som var i ferd med å drukne i saus:

Foto: Lanzaroteposten

Jeg bestilte også grønnsaker, og de ble servert tørre som om de hadde vært frosne…i følge kelneren hadde grønnsakene vært badet i mel…hvorfor det, tro?
Det er billig å være gjest på Maritoni, men dette måltidet var nok ikke noe høydepunkt…
Noen foreslo i ettertid at jeg måtte prøve Maritonis baconburger neste gang…det skal jeg!

I dag fredag 19.juni åpner den indiske restauranten Mumbai Masala Jameos Playa i Puerto del Carmen igjen!
Agnese skriver at foreløpig er åpningstidene fra kl.19-23:

Har du tilgang til den britiske tv-kanalen Channel 4 er Lanzarote på skjermen i dag fredag:
Kl.15 på Lanzarote, kl.16 i Norge vises et nytt program på den britiske kanalen Channel 4 om Lanzarote:
«A Place in the Sun«.

Vi følger et ektepar som er på husjakt på solskinnsøya Lanzarote:

Igjen var vi bare to gjester på siste ukes fredagspils på baren «Musa» i Puerto del Carmen. Det var forsåvidt greit nok det, for «Musa» var stappe full av glade gjester den kvelden, og vi måtte finne stoler og bord på naborestauranten «Ninos café».
Vi prøver igjen fra kl.19 i kveld, så er du på øya er du hjertelig velkommen! «Musa» finner du mellom Burger King og Hotel Fariones.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Og siden det er helg kan du slappe av med en 20 minutters lang vandring langs Avenidaen i Puerto del Carmen. Denne spaserturen ble gjort for tre dager siden…som dere ser savner vi DERE!
(Og en gang til; får du uønsket reklame nederst på skjermen, venstreklikker du på X, og reklamen forsvinner…)

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast