Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 16.juni 2020

81 personer ble testet mandag, alle prøver var negative

Lanzarote har fremdeles «bare» tre personer med smitte. To av disse ligger på sykehuset i Arrecife, og en blir pleiet av hjemmesykepleieni Tinajo. I går mandag ble 81 personer testet, og alle tester var negative.

Hvem gjør hva med smitten på sykehuset?
Ill.: Pixabay

Lokalavisa El Diario de Lanzarote fortalte siste helg om arbeidsoppgavene som øyas utnevnte smitteteam ved det offentlige sykehuset i Arrecife har. Teamet består av to leger og to sykepleiere.

Helseteamets jobb er først og fremst å spore smittekilden til folk som er smittet. Videre informeres personer som har vært i kontakt med den smittede, som familie, arbeidskolleger og andre om at de må gå i karantene i 14 dager, eller være isolert inntil to tester viser ingen smitte, noe som er mer vanlig i dag.

Spesielt sjekkes nye ankomne til øyas eldresentre, båtflyktninger og arbeidere og brukere ved de offentlige og private barne-og ungdomshjemmene.

Smittetester utføres nå ved sykehuset i Arrecife ved å ta prøver fra nese eller svelg. Det er også en «Covid Auto»-test tilgjengelig, hvor folk blir sittende i sine biler mens prøvene tas. Prøvene analyseres raskt ved sykehusets laboratorier.
Mens Lanzarote sakte men sikkert kommer tilbake til «den nye normalen» har flere private firmaer satt i gang med hurtigtesting av sine egne ansatte under kyndig veiledning av det offentlige helseteamet. Oppdages uregelmessigheter blir de ansatte henvist til sykehuset.

Medlemmene av helseteamet på Lanzarote forteller til lokalavisa at de er helt sikker på at øya har hatt flere tilfeller av smitte enn de 88 som til nå er registrert. Testingen av antistoffer (som finner ut om man HAR vært smittet uten at man selv hadde symptomer) viser så langt at 1,7 prosent av innbyggerne på Lanzarote har vært smittet, noe som utgjør omtrent 2 700 personer.

Kilde: La Voz de Lanzarote/Gazette Life

Det spanske kongeparet kommer til Kanariøyene
Det spanske kongeparet. Foto: Gobierno de España, commons.wikimedia.org

Avisene på Lanzarote melder mandag at de spanske kongeparet, kong Felipe og dronning Letizia starter en rundreise på Kanariøyene 23.juni. Kongeparet ønsker med denne turen å takke de som har stått i første rekke for å vinne over helsekrisen forårsaket av Covid-19-pandemien.
Lokalavisene sier at reiseruten ikke er klar, men lover å komme med mer informasjon når den foreligger, som igjen Lanzaroteposten vil legge ut.

Lanzarotes klatresenter er åpent

Lanzaroteposten har fått en epost om at klatresenteret på Lanzarote, Hang On igjen har åpnet sine dører.
Senteret åpnet første gang i desember i fjor, og måtte stenge på grunn av pandemien etter bare tre måneder.

Nå inviteres både liten og stor, nybegynnere og erfarne klatrere til nye opplevelser i klatreveggen.

Hang On ligger i Avinida de Naos nr.51, i samme gata som samtidskunstmuseet i Castillo de San José befinner seg, som igjen er en liten gatestubb unna Ikea og Lidl i Arrecife.
Ved å klikke seg inn på Facebooksiden til Hang On finner man priser, åpningstider og videoer fra senteret.

Fotokonkurranse i turistbladet Gazette Life på Lanzarote
Foto: Gazette Life

Det populære turistbladet Gazette Life inviterer leserne til å sende inn bilder de har tatt med motiv fra Lanzarote, og samtidig fortelle historien bak bildet. Et nytt bilde blir plukket ut hver måned for å bli presentert for leserne.
Send inn ditt bidrag hit: digital@gazettelife.com

Husk at bildet bør være så stort som mulig i størrelse (piksler), og skriv på engelsk historien bak bildet.
Husk navn og adresse, og et telefonnummer vil helt sikkert være nyttig. Lykke til!

Kaffe og vaffel på Sjømannskirken i dag

Igjen serveres det kaffe og vaffel på Sjømannskirken i Puerto del Carmen.
Åpningstiden i dag tirsdag er fra 10.30 til 13.30.

I den forbindelse husker jeg et artig revynummer fra Studenteruka i Trondhjæm høsten 1987, hvor to av mine gamle elever Anne Isabel Udbye og Ola Trætteberg framførte sukessen «Æ vil ha kaffe og vaffel med brunost«…

Det er en litt heftig musikalsk åpning først, men snart kommer melodien til tekst av Idar Lind, han som skrev
«Det går likar no» og «Vinsjan på kaia» med DDE…Sett deg godt til rette og nyyyyyt….

PS: Er du ikke ekspert på trøndersk, er sangen tekstet…

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast