Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 7.juni 2020

Et barn som kom med flyktningbåt torsdag er smittet

Ett av de fem barna som kom med en flyktningbåt inn til Lanzarote torsdag har testet positivt for koronasmitte. De andre 47 flyktningene har alle testet negativt.
Alle 140 passasjerer på flyet fra Madrid forrige uke hvor en av passasjerene var smittet, har nå alle testet negativt. Også personen som var smittet ved ankomst til Lanzarote er nå fri for smitte. Man venter nå på test-resultatet etter at en person på øya La Graciosa lørdag ble kjørt til sykehuset på Lanzarote med symptomer.
I følge helsemyndighetene er derfor tallet på smittede søndag morgen fortsatt tre.

Ny «gullbillett» inn til nasjonalparken
Veien inne i nasjonalparken Timanfaya. Foto: CACT

Til høsten vil det bli solgt en såkalt «gullbillett» inn til nasjonalparken Timanfaya.
Da kan publikum kjøpe en billett som kalles «Lanzarote Inédito», som kan oversettes med «det ukjente Lanzarote, det uredigerte Lanzarote». Gjestene får så gå inn i nasjonalparken til fots sammen med en guide, og få se områder som har vært skjult for folk i mange år.
Blant stedene som besøkes er El Islote de Hilario, «Holmen til Hilario», som sagaen sier er stedet hvor eneboeren Hilario bodde i parken sammen med kamelen sin for flere hundre år siden. Dessuten vil man også få muligheter til å klatre opp på vulkanske topper i parken med den mest fantastiske utsikten!

Det kan bli to havbasseng i El Golfo
Ill.: Yaiza kommune

Yaiza kommune har nå søkt det spanske kystverket om å få bygge to naturlige havbasseng i landsbyen El Golfo sørvest på Lanzarote, ikke langt fra Den grønne lagunen.
Det blir ett basseng for voksne med en dybde på to meter, og ett basseng for barn med en dybde på en meter. Målet er å sørge for trygge bademuligheter for innbyggerne og besøkende i landsbyen, en landsby som ikke har en naturlig badestrand. Samtidig skal hovedgata i landsbyen få ny asfalt, og fortau skal bygges.
I kommunestyret i Yaiza er ikke alle enig i at bassengene bør bygges. «Vi bør heller bruke pengene til å bygge et nytt renseanlegg for drikkevannet i landsbyen, og forbedre byens sanitæranlegg», sier opposisjonen.

Velkommen til kanariske dager på Lanzarote!

Kulturavdelingen i Tias kommune på Lanzarote inviterer til Semana de la Canariedad, den kanariske uke som arrangeres fra 8.juni til 13.juni. Det meste foregår via Facebook, på kommunens kulturside Cultura Tias .

Det blir programmer om lokale håndarbeider, lokal mat, sportsaktiviteter som kanarisk bryting, ballspill og stokkekamper, og kanarisk folkemusikk og folkedans. Programmet med tidspunkt finner du her:

Turistmyndighetene på Lanzarote lanserer en ny video: Lytt til Lanzarotes hjerteslag!

Turismo Lanzarote lanserte en ny video for turistene på Lanzarote denne uka: Lytt til Lanzarotes hjerteslag!
Talen er på spansk, og videoen har engelsk oversettelse…men det holder å se på bildene!

 

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-