Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 3.juni 2020

Ingen nye smittetilfeller på Lanzarote, 92 testet

Det siste døgnet ble 92 personer på Lanzarote testet for smitte, og alle prøvene var negative. Tallet på smittetilfeller er derfor stabilt på tre. To pasienter ligger på sykehuset, og en er i isolasjon hjemme.

Mange folk på strendene, men få steder for å spise og drikke
Ikke mye liv langs promenaden i Playa Blanca på Lanzarote! Foto: FB

Mens Lanzarote nå nærmer seg en ny fase i karanteneperioden, fase 3, og sola varmer mer og mer har folk begynt å trekke mot strendene. Likevel ser det ut som at alle aktivitetene i de kjente turiststrøkene er fullstendig paralysert!

I de typiske turiststedene Playa Blanca og Puerto del Carmen er det meste stengt. Det virker som at disse etablissementene venter på at den internasjonale turismen skal starte, som kanskje vil være i gang en gang i juli? Kanskje august?
Lanzarotes innbyggere og residente utlendinger flokker altså til strendene, mens dørene er stengt for barene, restaurantene og butikkene i strandsonen. Ikke ei flaske vann å kjøpe, og lunsj kan man bare glemme!

Det er rart at ikke eierne av de stengte etablissementene ser at de veldig få barene og restaurantene som ER åpne, er fulle av gjester!
Den største restauranten på shoppingsenteret Biosfera i Puerto del Carmen er åpen, og i går var det ventetid før man fikk et bord!
Til og med lokalavisene skriver om de stengte butikkene og restaurantene denne uka. Noen lurer på om det er billigere for bedriftene å la de ansatte gå på ledighetstrygd så lenge som mulig? Eller har bedriftene allerede gitt opp og er konkurs?

Det er også mulig at noe av svaret ligger i den neste artikkelen…

Utenlandske bedriftsledere på Lanzarote møtte Tias kommune: Vi trenger hjelp!
Utenlandske bedriftseiere møtte ordføreren i Tias mandag. Foto: Tias kommune

Representanter for de utenlandske bedriftene i Tias kommune med Puerto del Carmen møtte mandag ordføreren og andre representanter fra kommunen.
Det viser seg at det er stor usikkerhet om hvordan bedriftene skal forholde seg til de ulike retningslinjene som florerer med hensyn til smitteverntiltak, gjester, avstand mellom bord, sikkerheten til de ansatte og så videre. Bedriftseierne representerte det arabiske samfunnet på Lanzarote, det indiske, det kinesiske og det britisk/irske samfunnet.
Alle uttrykte stor frustrasjon i hvordan en gjenåpning skulle foregå, og ba kommunestyret om enklere og klarere retningslinjer. Ordfører José Juan Cruz lovte at kommunen straks skulle utforme nye og enklere regler for spesielt restauranter, barer og butikker. –Det er viktig å få i gang samfunnet igjen så snart som mulig, sa ordføreren.

Flere enn 36 000 personer er uten jobb eller er permittert på Lanzarote

Over 19 000 personer var i utgangen av mai permittert fra sin jobb på Lanzarote. Nesten 17 000 personer er helt uten arbeid på øya, nesten 5 600 flere enn i begynnelsen av mars måned.
På Lanzarote bor det godt og vel 150 000 personer, hvorav 55 000 var i arbeide fram til mars måned. Nå er altså bare 19 000 i arbeid på øya, resten er permittert eller arbeidsløs.

Bilferjene mellom Kanariøyene og fastlandet får starte opp igjen

Ferjene som går mellom fastlandet og Kanariøyene ble stoppet i midten av mars. Nå har staten gitt selskapene tillatelse til å seile igjen. Kapasiteten er satt til 50 prosent.
I fase 3, som er planlagt fra mandag 8.juni vil det også bli lov til å leie vannskutere, fritidsbåter og bli med ut på fisketurer.

Det britiske lavprisselskapet easyJet starter opp i juli
Foto: wikipedia.org

Det britiske lavprisselskapet easyJet sendte i går ut en pressemelding om at selskapet starter opp 50 prosent av sine ruter i juli, og så øke til 75 prosent av sine ruter i august. Noen av flygningene vil gå til Kanariøyene, så fremt selskapet får lov til å bringe turister dit. Tallet på flygninger til hvert sted vil bli kraftig redusert, med bare 30 prosent av normal kapasitet de første månedene.
Selskapet lanserer i disse dager en sommerkampanje med en million billetter til feriedestinasjoner i Europa fra 34 euro i tidsrommet 1.juli til 31.oktober 2020.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast