Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.08.45, 21.mai 2020

Ingen nye tilfeller av virussmitte på Lanzarote

For 12.dag på rad er det ikke registrert nye tilfeller av virussmitte på Lanzarote. Tre pasienter er innlagt på sykehuset i Arrecife, hvorav to er på intensivavdelingen. 76 personer ble testet for smitte i går, og alle prøvene var negative.

Nå må alle bruke munnbind der to meters avstand ikke er mulig
Foto: Kilian, unsplash.com

Regjeringen har bestemt  at bruk av maske/munnbind nå er obligatorisk fra og med i dag torsdag 21.mai.

Påbudet gjelder på offentlige steder, og i ute- og innerom som er åpent for publikum, så lenge det ikke er mulig å opprettholde en sikkerhetsavstand på minst to meter mellom folk.

Den spanske helseministeren melder at bruken av munnbind gjelder for ALLE over seks år, og anbefales for barn mellom tre og fem år. Personer med sykdommer i luftveiene unntas regelen. Bruken er heller ikke obligatorisk når aktiviteter blir hemmet av maskene, for eksempel inntak av mat og drikke.
Helseministeren sa at når man skal bruke maske er opp til hver og en. – Det første skrittet er å ta på masken når man drar ut fra hjemmet, og så vurdere hver situasjon, sa ministeren.

Statsministeren i Madrid foreslo kortere karantenetid

Den spanske statsministeren foreslo opprinnelig en ny karanteneperiode på en måned, fram til 24.juni.
Dette ble ikke tatt godt i mot av opposisjonen i kongressen, og dermed ble forslaget redusert med en ny karanteneperiode fram til 7.juni. Da kunne flere opposisjonspartier støtte statsministeren mot løfte om blant annet å dempe virkningene for turismen.

Slutt med gratis busser på Lanzarote fra mandag av
Nå må folk betale for å kjøre buss igjen. Foto: Cabildo

Fra mandag 25.mai er det slutt på å kjøre gratis med de offentlige bussene på øya. Da må folk enten bruke forhåndskjøpte bono-kort, eller ha nøyaktig beløp. Etterhvert vil busstilbudet øke når øya går inn i fase to fra mandag av.

Lokalavis: Det tyske flyselskapet Condor vil fly til Lanzarote i slutten av juni
Foto: wikipedia.org

Lokalavisa Diario de Lanzarote skriver onsdag at det tyske flyselskapet Condor har utviklet et spesielt sommerprogram som inkluderer Lanzarote med start fra sju tyske byer.
Det er utarbeidet strenge sikkerhetstiltak både før, under og etter reisen. Condor melder om én tur i uka fra byene Hannover, Leipzig og Stuttgart, og to turer i uka fra München, Düsseldorf, Frankfurt og Hamburg.
Så får vi håpe at Kanariøyene åpnes for utenlandske fly tidsnok da. Det er nemlig ikke Condor som bestemmer om de kan fly til Spania…det er det Spania som bestemmer.

Playa Blanca får ny fotballbane

Kommunestyret i Yaiza kommune har sagt ja til at det skal bygges en ny fotballbane i Playa Blanca.
Kommunen sier i en melding at Playa Blanca med sine 13 000 innbyggere trenger en fotballbane slik at spillerne slipper å reise vekk for å spille kamper.
Den nye banen vil ha kunstgress og et vanningssystem for å holde støv og sand unna. Arbeidet vil ta 12 måneder, og ventes å være ferdig til sesongen 2021/22.

Arbeidet med nytt shoppingsenter i Puerto del Carmen fortsetter

Grupo Lani´s fortsetter nå å bygge shoppingsenteret på andre siden av gaten av hotellet Lani´s Suite i Puerto del Carmen. Senteret vil ha en kjeller med plass til 100 biler, hvorav noen av bilene tilhører hotellgjestene. Det blir én etasje med eksklusive butikker, og én etasje med kontorer. Prosjektet har en kostnad på 1,5 millioner euro.

Sjømannskirken i Puerto del Carmen serverer kaffe og vaffel i dag
Det blir nok ikke så fullt på sjømannskirken i dag, men vi holder på avstanden! Foto: Sjømannskirken

I dag er det Kristi Himmelfartsdag. Den dagen markeres ikke på Lanzarote, men Sjømannskirken svikter ikke; den åpner igjen dørene i dag torsdag.
Fra kl.10 til 12 serveres det kaffe og nystekte vafler for folk som er på Lanzarote. Alle er hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast