Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 20.mai 2020

Ingen nye smittetilfeller det siste døgnet

Helsemyndighetene på Lanzarote forteller at det ikke er oppdaget nye tilfeller av virus på øya de siste 24 timene. Dermed er tallet på «aktive» syke fortsatt tre. Alle tre er innlagt på sykehuset, hvorav to er på intensivavdelingen.
I går ble 198 personer testet, og alle hadde et negativt resultat.

Regjeringen i Madrid vil at alle skal bruke munnbind

Lokalavisene skriver at det mest sannsynlig vil bli påbudt med bruk av munnbind på steder hvor det er vanskelig å opprettholde to meters avstand til andre. Når denne nye regelen kommer vil det bli kø på apotekene og andre steder hvor det selges munnbind. Ta derfor turen innom et apotek i dag dersom du er på Lanzarote og ikke har (nok) munnbind!
Er du resident og har et eget spansk helsekort (Tarjeta Sanitaria), tar du kortet med. Da får du kjøpe munnbind til 0,95 euro, 10 kroner.

En tom flyktningbåt ble oppdaget i Playa Quemada, tre personer ble senere funnet

En tom flyktningbåt, en såkalt patera ble funnet tirsdag formiddag i en utilgjengelig vik i området ved Playa Quemada litt sør for Puerto del Carmen. Det var en nabo som varslet politiet.
Etter litt søk i området sør for Playa Quemada fant politiet tre personer som angivelig hadde vært ombord. Disse tre ble funnet flere kilometer fra båten, i området ved Papagayostrendene nær Playa Blanca. En av de tre var mindreårig.
De tre ble tatt hånd om av Røde Kors, og blir nå foreløpig internert på Lanzarote før de sendes videre til ett av mottakene for flyktninger på enten Fuerteventura eller Gran Canaria. Der vil deres status ble vurdert.

Arrecife kommune og den kanariske regjeringen sa ja til å bygge 200 kommunale boliger
Arrecife. Foto: pixabay.com

I går ble kontrakten for å bygge 200 kommunale boliger i bydelen Maneje i hovedstaden Arrecife underskrevet.
Den kanariske regjeringen bevilger 20 millioner euro til prosjektet, og Arrecife kommune stiller med et tomteområde på nesten 8 000 m2 gratis til rådighet.
Det skal bygges 20 ett-roms hus, 30 to-roms hus, 120 tre-roms hus og 30 fire-roms hus. Husleiene blir kraftig subsidiert i 20 år.

Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen åpner igjen
Foto: Biosfera shoppingsenter

Denne uka kom den glade meldingen at Biosfera shoppingsenter åpner dørene igjen mandag 25.mai. Ledelsen skriver at senteret vil selvfølgelig følge reglene som myndighetene har bestemt om smittevern.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast