FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 22.mai 2020

Hola!

Denne uka har vært god og varm på Lanzarote!
Flere av dagene har hatt temperaturer opp mot 26-27 grader, så dere som fortsatt sverger til yr.no og Dagsrevyen og Tv 2 med sine daglige «det er 20 grader på Kanariøyene» kan jeg forsikre at de nok tar litt feil!
Litt god vind gjør tilværelsen levelig…og denne helga blir det varmere, sier det spanske værinstituttet AEMet!

Nå venter vi på at fase 2 av karanteneperioden skal begynne mandag, og da er det muligheter for at flere butikker åpner, restauranter utvider kapasiteten, og kanskje blir det lov å ta et bad i sjøen?
Vi får vente og se; dette bestemmes i løpet av helgen.
Jeg ser at andre norske nettaviser på Kanariøyene og andre «eksperter» tar gledene på forskudd og lover at sånn og sånn blir det…men bare kanskje, dersom såfremt i fall…

Det har heldigvis vært lenge siden vi har kunnet presentere et nytt tilfelle i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«, men nå er vi i gang igjen, ikke med ett tilfelle, men TO!

Foto: Bil nr. 116. Diario de Lanzarote

Denne bilen, nummer 116 i serien gikk helt rundt og havnet på hjulene igjen onsdag ettermiddag på hovedveien LZ 2 ved landsbyen Yaiza. Sjåføren var alene i bilen, og hadde sluppet fra rundkastet med mindre skader. Bilen var det imidlertid verre med…

Foto: Bil nr. 117. Diario de Lanzarote

Bil nr. 117 hadde truffet et tre rett utenfor restauranten Hi-Life på Avenidaen i Puerto del Carmen like etter midnatt torsdag, før den la seg godt til rette på siden. Sjåføren takket nei til legehjelp, sier lokalavisa.
Lanzaroteposten startet denne serien om biler som velter på Lanzarote i november 2016.

Nå over til noe langt hyggeligere!

I dag skal vi møte 12 år gamle David Christian Hansen, et tennistalent på Lanzarote!

David Christian, 12 år. Foto: David Hansen

David Christian bor sammen med sin mor Esterwina fra Filippinene, far David fra Norge og søster Chiena Yvone (14)  i Playa Blanca sør på Lanzarote.
For tre år siden skrev Lanzaroteposten om det vordende tennistalentet fra Playa Blanca. Da var også storesøster Chiena med på tennisbanen. Nå har hun bestemt seg for å satse på skolen, og har samtidig blitt en habil pianist.

I dag har David Christian blitt 12 år. Far David sendte Lanzaroteposten nye bilder, og har samtidig oppdatert oss på hvordan det går med tennissporten for David Christian.

Da Lanzarote ble nedstengt i midten av mars stoppet også treningen på tennisbanen for David Christian.
Dermed ble det fysiske øvelser på terrassen i stedet. Nå er treningsforholdene endelig løsnet litt på, og David kan igjen trene på tennisbanen i Playa Blanca sammen med sin tyske trener. I første treningskamp i mai mot treneren ble det seier til David!

David (12) vant den første treningskampen mot sin tyske trener! Foto: David Hansen

Det siste året har David Christian deltatt i mange turneringer, blant annet i Madrid, Sevilla, på Gran Canaria, Tenerife og på Lanzarote.

Her er David Christian klar for en internasjonal turnering på Gran Canaria i fjor:

Klar for turnering på Gran Canaria! Foto: David Hansen

Det ble en flott 2.plass i turneringen ved Club Tamarasit på Gran Canaria:

Nr.2 på Gran Canaria. Foto: David Hansen

Milan-turneringen på tennisbanen ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen på Lanzarote er en viktig årlig turnering.
Over 90 deltakere i forskjellige årsklasser fra hele Spania deltar, og spillerne prøver å kvalifisere seg til de øverste divisjonene gjennom turneringen.
David Christian spilte seg i 2019 opp fra sølvdivisjonen til gull, som er den nest høyeste klassen. Målet er nemlig å komme seg inn i diamantklassen.

David Christian på sølvplass i Puerto del Carmen. Foto: David Hansen

– David Christian er en iherdig spiller, sier far David. Han har en voldsom motivasjon for å bli bedre, fordi han ganske enkelt elsker tennis! Han ser fram mot nye kamper og flere turneringer når Spania etterhvert åpner opp for flere sportslige aktiviteter, sier far David til slutt, som selv holder seg i form ved å spille noen sett mot sønnen.

Lanzaroteposten ønsker både David Christian og far David lykke til i kampen om å bli best på tennisbanen!
Vi gleder oss til å høre mer fra den kanten…kanskje får norske Casper Ruud snart en ny konkurrent, eller en arvtaker?

Nettsiden Visit Lanzarote har vært ute med kameraet sitt igjen.
Denne gangen har de filmet i området rundt Hotel Fariones i Puerto del Carmen. Etter ca 50 sekunder dukker det opp et par lokale kjendiser? Det er mulig at noen kjenner disse to igjen…
Klikk på pilen midt i bildet nedenfor. Får du en reklame nederst i bildet underveis, klikker du på X, og reklamen forsvinner:

 

I kveld er det igjen fredagspils ute på terrassen; været er godt og varmt, og man kan nyte både kaffe og det som er kaldere der ute!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast