Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.08.45, 19.mai 2020

10 dager på rad uten nye smittetilfeller

For 10.dag på rad er  det ikke oppdaget nye tilfeller av virussmitte på Lanzarote. Fremdeles ligger tre pasienter på sykehuset, hvorav to er på intensivavdelingen. 53 personer ble testet i går, og alle prøvene var negative.

Turistsentrene på Lanzarote: Hvordan spare 7 000 euro hver måned?

Det er ikke lett å holde styr på alle avtaler som har vært inngått for mange år siden:

Ved en intern revisjon av pensjonerte og andre tidligere ansatte ved de offentlige turistsentrene på Lanzarote ble det nylig oppdaget at 50 av de tidligere arbeiderne fremdeles hadde en mobiltelefon betalt av arbeidsgiver. Telefonutgiftene hver måned utgjorde 7 000 euro.
Dette opplyste sjefen for CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme til en radiostasjon før helgen.

-Dette var avtaler som ble inngått av den forrige regjeringen under president Pedro San Ginés, og nå er kontraktene avsluttet, kunne CACT-sjefen Benjamín Perdomo fortelle. De tidligere ansatte skal slippe å betale tilbake beløpene de har fått dekket, sa han.

Den spanske regjeringen vil kontrollere prisene på flybilletter til og fra Kanariøyene
Fly fra det kanariske selskapet Binter. Foto: Binter Canarias

Den spanske finansministeren sa på en pressekonferanse søndag at regjeringen nå vil passe på at innbyggerne på øyene og residente ikke betaler for mye når de kjøper flybilletter til fastlandet fra øyene og tilbake igjen, og internt på øyene.
– Alle flybillettene for innbyggerne er subsidiert med 75 prosent av full pris, og da må man passe på at normalprisen ikke blir satt for høyt, sa ministeren.

Et hav av plastposer, plasthansker og munnbind ligger i området rundt Lanzarotes søppeldeponi
Sånn ser det ut i Zonzamas! Foto: La Voz de Lanzarote

Lanzarotes søppeldeponi ligger i området Zonzamas mellom landsbyene San Bartolomé og Tahiche, og er en sloknet vulkan som sakte men sikkert blir fylt opp med øyas søppel.
Vanligvis blir området rundt ryddet av 16 faste arbeidere, men av en aller annen grunn stoppet disse å jobbe i midten av mars da karantenen ble innført. Nå er området fullt av plastposer, plasthansker og munnbind som vinden har spredt utover.
Flere av innbyggerne på øya har reagert på dette, og lurer på hvorfor regjeringen ikke har sørget for at området blir ryddet. Arbeidet ved søppeldeponiet har nemlig gått sin vante gang under hele karantene-perioden.
Opposisjonspartiene på Lanzarote ønsker også å minne regjeringen på forpliktelsene det er å være en biosfære, en øy hvor miljø og turisme går hånd i hånd.

Arbeidet med hovedgata Avenida de las Playas i Puerto del Carmen snart ferdig
Avendaen i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

Arbeidet med deler av hovedgata i Puerto del Carmen nærmer seg nå slutten. Det er snart et år siden arbeidet med gata mellom Avenida Italia og Calle Noruega forbi Hotel San Antonio begynte. Arbeidet har bestått av legging av nye vann- og kloakkrør, nye fortau og bredere sykkelstier til en samlet pris på over en million euro.
Gata åpnes for trafikk første uka i juni.

Sjømannskirken på Lanzarote serverer kaffe og vafler i dag tirsdag
Foto: Liv A Nielsen

Merethe ved Sjømannskirken i Puerto del Carmen minner oss som er på Lanzarote at det serveres kaffe og nystekte vafler fra kl.10.30 til 13.30 i dag tirsdag.
Alle er hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast