Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.30, 16.mai 2020

Fredag og lørdag: Ingen nye tilfeller av smitte på Lanzarote. En pasient skrevet ut, se video nederst

Fredag og lørdag er ingen nye smittetilfeller oppdaget på øya. Tallet på syke er tre. Alle tre er på sykehuset, hvorav to er på intensivavdelingen. 99 personer ble testet disse to dagene, og alle tester var negative.

La Graciosa får begynne fase 2 mandag

Øyene La Graciosa, El Hierro og La Gomera på Kanariøyene har nå i ti dager vært i fase 1, en uke før alle de andre øyene. Det har gått bra, og derfor har den kanariske regjeringen bedt om at disse tre øyene får gå over til fase 2 fra 18.mai.
Fase 2 betyr utvidede aktiviteter som at restauranter får servere gjestene innendørs (men bare med 30 prosent kapasitet), enkelte spesialklasser kan gå tilbake til skolen, og spesielt for innbyggerne på La Graciosa; fritidsfiske blir lov!
Går det fint med smittevernet på de andre øyene kan disse starte fase to ei uke senere, fra 25.mai.

Et skritt nærmere det normale…også på Lanzarote
Bondens marked åpner igjen. Foto: Teguise kommune

I dag lørdag 16.mai åpnes markedet i Haria.
Markedet arrangeres som vanlig på Plaza León y Castillo foran kirken fra kl.10 til 14.30. Først og fremst er det boder som selger lokal mat som møter folk; økologiske oster, brød, søtsaker, syltetøy, frukt og grønnsaker av topp kvalitet, sier Haria kommune i en pressemelding.
Sikkerhetsfolk fra myndighetene vil være tilstede for å instruere både selgere og kunder slik at smittetiltakene blir overholdt.
Bondens marked åpnes både i Costa Teguise og landsbyen Teguise om få dager. Det melder kommunestyret i Teguise.
Begge markedene ble stengt i mars, men får nå lov til å åpne i en noe mindre størrelse. Tirsdag 19.mai åpner markedsplassen Pueblo Marinero i Costa Teguise, og søndag 24.mai åpner markedsplassen Plaza de Leones de la Villa i Teguise by. Åpningstidene på begge stedene er fra 09.00 til 14.00.

På alle stedene må bodene ha en større avstand fra hverandre. Kundene må ha på seg engangshansker, og gjerne ha med seg sin egen håndvaskflaske og munnbind. Blir det kø må en ha en avstand på to meter til neste kunde. Det er ikke lov å ta på varene som ligger utstilt.
Arrangøren lover at grønnsakene er så ferske som de kan bli!

Regjeringen i Madrid har utpekt fem flyplasser som skal åpnes for begrenset innreise til Spania.
Lanzarote er ikke en av disse

Regjeringen i Madrid har bestemt at foreløpig skal all innreise til Spania bare tillates på fem flyplasser. Det er flyplassene i Madrid, Barcelona, Malaga, Mallorca og Gran Canaria.
Åtte havner åpnes for internasjonal trafikk. Det er Barcelona, ​​Bilbao, Las Palmas på Gran Canaria, Malaga, Palma de Mallorca, Tenerife, Valencia og Vigo.
Dette gjøres for at myndighetene skal ha full kontroll med hvem som kommer til landet.

Det er klart for EU-kontroll på Lanzarote igjen
Foto: www.itevelesa.com/

Alle EU-kontroller av kjøretøy på Lanzarote ble avlyst i mars.  Biler som allerede hadde avtaler eller som skulle inn for en sjekk fikk beskjed om å ta det med ro inntil ny beskjed kom.
Nå er ITV-senteret i Playa Honda åpnet igjen, og tar imot kunder alle hverdager mellom 08.30 – 18.30, og lørdag fra 08.30 – 13.00. Man kan komme dit uten avtale, men nå kan det bli kø, så det lønner seg å bestille time.
Det gjør man her: telefon: 928 582 555, epost: info@itvplayahonda.com, eller man bestiller via nettet:
Cita  Previa ITV .

Politimannen Carmelo ble skrevet ut fra sykehuset i Arrecife torsdag etter 61 dager på sykehuset!

Politimannen Carmelo Alemán ble torsdag skrevet ut fra sykehuset i Arrecife. Da hadde det gått 61 dager siden han ble syk. Carmelo lå 36 dager på intensivavdelingen mens han kjempet for livet sitt.
På videoen ser man også at Carmelo bli intervjuet av Radio Lanzarote via mobilen. Både kona, kolleger fra Guardia Civil og ansatte ved sykehuset applauderte da han forlot sykehuset:

 

Kilde: La Voz de Lanzarote/youtube.com

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast