Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.30, 12.mai 2020/oppdatert

Ingen nye smittetilfeller de siste 24 timene på Lanzarote

Øyregjeringen Cabildo på Lanzarote melder at det ikke er oppdaget virussmitte på øya det siste døgnet.
På Lanzarote er det derfor sju «aktive» tilfeller. Fem av disse er innlagt på sykehuset, hvorav to er på intensivavdelingen. To pasienter er i isolasjon hjemme.

Spanske aviser: Alle som kommer til Spania fra utlandet må i 14 dagers karantene

I dag melder flere spanske aviser at alle som kommer til Spania fra utlandet etter 15.mai må i 14 dagers karantene.

Første kveld ute på by´n på to måneder
På restauranten Capri…med borddame Laila! Foto: Lanzaroteposten

Det var en nytelse å få lov til å gå ut på restaurant og bestille un solomillo, bien hecho, por favor…en biff, godt stekt! Borddamen var Laila, og vi gikk til Capri, like ved Casino på Avenidaen i Puerto del Carmen. Restauranten ble rask fylt opp; med 50 prosent kapasitet og bord med avstand ute ble det snart fullt!
Maten var god, og etter hvert kom det flere og flere folk som gikk opp og ned langs hovedgata, alle smilende. Det var en god følelse!
Restaurantene og barene som var åpne hadde mange gjester. Dessverre var det ikke alle barene jeg observerte på veien hjem i går kveld som overholdt avstandsregelen; hos noen av barene i 2.etasjen langs Avenidaen var det stinn brakke…og så var lysene slått av! Var det for å ikke vises for politiet, tro? Ikke bra!

Lanzarote ber om å få være først ute med helsesertifikat
Ill: WTO

Som Lanzaroteposten skrev om søndag vil Verdens turistorganisasjon WTO sette i gang tester med et digitalt helsesertifikat. Nå ber regjeringen på Lanzarote, Cabildo om at Lanzarote blir med og tester ut dette prosjektet.

Sertifikatet blir lastet inn i en app på mobiltelefonen, og der legges personens helseopplysninger. Appen må vises fram før man sjekker inn på flyet. Nå jobber FN´s eksperter med løsninger for å få folks helseopplysninger så oppdaterte som mulig i appen.
WTO er en del av FN-systemet.

60 000 personer er uten jobb på Lanzarote og Fuerteventura

Over 60 000 personer har hittil mistet jobben sin eller er midlertidig permittert på disse østligste naboøyene. Det betyr at nesten halvparten av alle arbeidsføre personer på disse to øyene, 42 prosent er uten jobb eller permittert.  Halvparten av de to øyenes inntekter er basert på turisme, og tapene er derfor store fordi turistene er borte.
I 2019 besøkte over fem millioner turister Lanzarote og Fuerteventura.
11 prosent av alle bedrifter som var på Lanzarote for et år siden er nå borte, mens 13 prosent er borte på Fuerteventura.
Myndighetene forteller at 28 000 personer på Lanzarote, 18 prosent av befolkningen lever i dag under fattigdomsgrensen. På Fuerteventura lever 25 800 personer  under fattigdomsgrensen, som er 22 prosent av befolkningen.
Regjeringene på de to øyene har nå bedt statsministeren i Madrid om en snarlig hjelpepakke, og at øyene må åpnes opp for internasjonale turister hurtigere enn andre regioner i Spania.

Guardia Civil anmelder flyselskapet Iberia for brudd på restriksjoner 

Etter en flytur søndag fra Madrid til Gran Canaria har politietaten Guardia Civil anmeldt flyselskapet Iberia Express for brudd på bestemmelsene om avstand mellom passasjerene.
Avisa La Voz de Lanzarote forteller om opprørte passasjerer som ble mer eller mindre stuet sammen på hvert sete slik at flyet ble helt fullt.
Iberia sier at de iverksatte nødvendige tiltak for å beskytte passasjerer og ansatte på den nevnte flyreisen, og hevder at de ansatte fulgte anbefalingene fra helsemyndighetene. Det er nemlig bare flygninger mellom øyene det kreves halvfulle fly.
Til og fra fastlandet er dette ikke lovpålagt, men heller at man skal «forsøke å separere passasjerer så godt som mulig», skriver avisa.
En av passasjerene la ut denne videoen fra flyturen som viser en heftig diskusjon mellom flyvert og passasjerer:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast