Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.08.30, 11.mai 2020

Ingen nye smittetilfeller på Lanzarote

Helsemyndighetene på Lanzarote starter uka med å fortelle om ingen nye tilfeller av virussmitte de siste 24 timer. Fem pasienter ligger på sykehuset, hvorav to på intensivavdelingen. To pasienter er i isolasjon hjemme.
I går ble 24 personer testet, og alle prøvene var negative.

Fantastisk støttekonsert fra Lanzarote på nettet i går

Som Lanzaroteposten skrev om i går ble det søndag arrangert en støttekonsert for Emerlan på Lanzarote, en av redningsetatene på øya.
Og i morges er det samlet inn fantastiske 43 455 euro, godt og vel en halv million kroner! Du kan sjekke selv ved å klikke HER.

En av bidragsyterne skrev på nettsiden til aksjonen i går:
Lanzarote har fantastiske folk som tar vare på oss. Nå må vi ta vare på dem!

36 lokale artister deltok med musikk, som gikk fra country & western til folkeviser fra Lanzarote, rap og rock´n roll. Noen få nettproblemer i starten, men tusenvis av følgere på Facebooksiden heiet og la inn positive meldinger etter hvert som konserten skred fram. Dette var et utrolig flott tiltak!

Flere fly mellom øyene fra i dag mandag 

Den kanariske regjeringen meldte søndag at det fra mandag 11.mai vil gå flere fly mellom de forskjellige Kanariøyene. Flyene vil ha 50 prosent passasjerkapasitet for å opprettholde avstanden mellom passasjerene.

Det ble også offentliggjort såkalte referansesatser på billettene, som er betydelig høyere enn tidligere:
En billett fra Lanzarote til Gran Canaria koster 88 euro, Tenerife Nord-Lanzarote 112 euro og La Palma -Lanzarote 112 euro. Man går ut fra at rabatten for innbyggerne gjelder fortsatt.
Regjeringen meldte videre at det vil bli utarbeidet planer også for ferjetrafikken mellom øyene, slik at tjenesten kan starte opp.
Presidenten på Kanariøyene, Ángel Victior Torres fortalte videre at planene er å ønske velkommen de første gjestene fra fastlandet i juni, og at man venter internasjonale gjester fra september eller oktober.
Kilder til lokalavisene sier at man i første omgang vil satse på irske og tyske gjester. Britene har vært ganske seine til å sette inn restriksjoner mot pandemien, og ligger etter flere andre europeiske land i kampen mot smitten.

Kanariøyene planlegger også å selge seg selv som et trygt sted å reise til UTEN smitte, og at man er ett av de få stedene i Europa som tilbyr sommer HELE året, også når det er som kaldest i Nord-Europa.

Myndighetene på Kanariøyene ber folk være forsiktig med å «gjette» når Kanariøyene åpnes for europeiske turister

Myndighetene på Kanariøyene ber aviser, sosiale medier og privatpersoner i Europa være forsiktige med å fortelle når Kanariøyene åpnes for turister igjen.
Hver dag dukker det opp avisartikler og andre meldinger på sosiale medier om «snarlig åpning av Kanariøyene». Selvutnevnte eksperter deler raskt sine tanker, uten å ha grunnlag for å si når det blir muligheter for å reise.

En viktig sak som de kanariske myndighetene er oppmerksom på er at når flere land, også Norge har et offisielt forbud mot å reise for eksempel til Spania, vil ikke forsikringsselskapene til turistene kunne hjelpe hvis noe skjer.
Da vil også de kanariske helsemyndighetene få problemer dersom noen blir syke, med et helsevesen som tydeligvis har nok å slite med fra før.

Flere restauranter og barer på Lanzarote åpner i dag. Ingen hoteller åpner

Lanzaroteposten fortalte i går om hvilke restauranter og barer som åpner sine tjenester denne uka. Klikk HER.

Hotellforeningen på Lanzarote, ASOLAN sier til lokalavisene at ingen av hotellene vil åpne denne uka.
– Det er ingen vits i å åpne, for det er ingen gjester på øya, sier representanter for ASOLAN. Kanskje vi åpner noen hoteller i juni, hvis det går fly fra fastlandet. Men vi venter på det internasjonale markedet åpner opp. Dette er det ikke bare Spania som bestemmer, men hvert land i Europa, sier talsmannen for ASOLAN, Franciso Martínez.

Sjømannskirken på Lanzarote åpner tirsdag 12.mai
Gladmelding fra Sjømannskirken! Kan kjenne lukten av nystekte vafler allerede!

Denne uka åpner Sjømannskirken på Lanzarote i Puerto del Carmen  sine dører, tirsdag fra kl.10.30 til kl.13.30, og torsdag fra kl.10 – 12. Kaffe og vafler og en god prat serveres på t o  m e t e r s avstand!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast