Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.8.45, 13.mai 2020

Ingen nye tilfeller av smitte det siste døgnet

Helsemyndighetene på Lanzarote melder at det ikke er oppdaget nye tilfeller av smitte på øya de siste 24 timene.
Da er det fortsatt sju smittetilfeller på Lanzarote; fem er på sykehuset og to er i isolasjon hjemme. I går tirsdag ble 33 personer testet, og alle prøvene var negative.

Ryanair vil gjenoppta 40 prosent av sine flyruter fra 1.juli
Foto: unsplash.com

Det irske lavprisselskapet Ryanair melder tirsdag at de gjenopptar 40 prosent av sine flyruter fra 1.juli. Dette gjelder bare hvis de europeiske landene åpner opp for flygninger fra utlandet, og at sikkerheten blir ivaretatt på flyplassene.

Etter hvert vil flyselskapet gjenopprette 90 prosent av sine ruter, men halvere tallet på hvor mange ganger strekningen skal flys daglig. Ryanair hadde over 2 000 daglige flygninger før koranakrisen slo til. Nå blir dette tallet redusert til ca 1 000, sier ledelsen i flyselskapet til kanariske aviser.
Ryanair har hele tiden opprettholdt 30 ruter mellom Irland, Storbritannia og noen destinasjoner ellers i Europa. Selskapet regner altså med å kunne fly til og fra sine 80 destinasjoner i Europa i løpet av juli.

Lanzarote har fått to millioner euro, over 20 millioner kroner til sosiale tjenester hittil i år

Den kanariske regjeringen har bevilget to millioner euro som myndighetene på Lanzarote skal bruke på de mest utsatte familiene på øya. Arrecife kommune mottak mest av de sju kommunene på øya; 685 000 euro fikk hovedstaden for å bekjempe fattigdom og sosial eksklusjon.

Sjømannskirken på Lanzarote åpnet i går tirsdag
Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

I går åpnet Sjømannskirken på Lanzarote sine dører igjen.
Det luktet nytrukken kaffe og nystekte vafler lang vei da vi kom dit! Sjømannskirken vil gjerne minne om at inne er det et rikholdig bibliotek dersom noen trenger lesestoff. Kirken er åpen igjen i morgen torsdag fra kl.10 til 12.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast