Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.08.30, 6.mai 2020

Ingen nye smittetilfeller på Lanzarote det siste døgnet

Helsemyndighetene på Lanzarote melder onsdag morgen at det ikke er oppdaget nye smittetilfeller det siste døgnet. Fire personer er friskmeldt. Dette er 11.dagen på rad at det ikke er funnet nye tilfeller av virussmitte. Tallet på «aktive» smittetilfeller er nå redusert til 12.  Fem personer er innlagt på sykehuset, hvorav to er på intensivavdelingen. Sju personer er nå isolert hjemme.

Lanzarote har størst arbeidsledighet på Kanariøyene
Arbeidskontoret i Arrecife. Foto: Cabildo

Lanzarote er øya hvor arbeidsledigheten har økt mest i april. Nå er det over 16 000 registrerte arbeidsledige på øya, en økning på 25.5 prosent fra mars. Det betyr at tallet på ledige økte med 3 428 personer i april.
Dermed er Lanzarote den øya med den største prosentvise økningen av ledige på Kanariøyene, like foran Fuerteventura som hadde en økning på 21,5 prosent.
Sammenlignet med april i fjor er det 4 729 flere arbeidsledige i april i år, en økning på 42,1 prosent.

Henvendelsene til krisesentrene for voldsutsatte kvinner økte med 33 prosent på Kanariøyene
Ill: AQUI Medios de Comunicacion
Ill: AQUI Medios de Comunicacion

Det var 33 prosent flere henvendelser til krisesentrene for voldsutsatte kvinner på Kanariøyene i april.
Nødtelefonen 112 som blir satt over til Servicio de Atención a Mujeres Víctimas de Violencia, krisesentrene hadde 736 nødmeldinger i april. Det er 183 flere enn i april 2019.
Når det er vanskelig for kvinner å ringe fra hjemmet kan man gå til nærmeste apotek for å melde fra. 18 kvinner gjorde dette i april. I alt ble 51 kvinner hjulpet til å flytte ut av hjemmet denne måneden.

Firmaet BioLab i Puerto del Carmen sjekker restaurantene på turiststedene
Restaurantene ved Bondemonumentet skal kontrolleres. Foto: CACT

Det anerkjente laboratoriet BioLab i Puerto del Carmen er hyret inn til å kontrollere restaurantene ved de offisielle turiststedene på Lanzarote før de åpner etter stengingen. Det er restaurantenes sikkerhet og hygiene som skal sjekkes.
Først ute er restaurantene ved samtidskunstmuseet Castillo de San José i Arrecife og bondemonumentet Casa Museo del Campesino. Begge restaurantene skal åpnes for publikum 25.mai.
BioLab følger et internasjonalt opplegg som kalles Food Safety Program, og vil gi bedriftene et sertifikat i matsikkerhet dersom de består kontrollen.

Båt med flyktninger ble reddet av patruljebåt fra Marokko

Et spansk overvåkingsfly oppdaget mandag en båt med 25 personer ombord utenfor kysten av Lanzarote.
Båten befant seg da 37 nautiske mil (68 kilometer) øst for hovedstaden Arrecife på Lanzarote.
Flymannskapet tok da kontakt med den marokkanske marine, som deretter sendte ut en patruljebåt. Båten med flyktningene ble så tauet tilbake til byen de hadde lagt ut fra, Tarfaya sørvest i Marokko.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast