Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.08.30, 5.mai 2020

Mandag og tirsdag: Ingen nye smittetilfeller på Lanzarote

Både mandag og tirsdag morgen kunne helsemyndighetene melde at det ikke var oppdaget nye tilfeller av smitte på øya. En person ble friskmeldt. Det er nå ti dager siden siste gang det ble oppdaget ny smitte på øya.
Da er det 16 «aktive» tilfeller av smitte på Lanzarote. Fem er innlagt på sykehuset, hvorav to på intensivavdelingen.
11 personer er isolert hjemme. 24 personer ble testet i helga, og alle testene var negative.

Stor aktivitet ute denne helga

Tusenvis av mennesker brukte søndagen til å strekke litt på bena i solskinnet på Lanzarote. Lokalpolitiet sier til lokalavisene at de i første omgang instruerte folk i hva som var lov og ikke lov.

Politiet måtte blant annet sette opp ekstra skilt som fortalte hvor kommunegrensene var; å spasere inn en ny kommune er ikke lov, må vite! Dette gjaldt først og fremst for folk som spaserte fra Arrecife og Puerto del Carmen inn til strendene i Playa Honda, som ligger i San Bartolomé kommune.

Lokalavisa La Voz de Lanzarote filmet noen av aktivitetene på strendene i Playa Honda søndag:


Nye uteregler på Lanzarote denne uka

Det lettes stadig på restriksjonene på Kanariøyene. Nå gjelder disse reglene:

-I tillegg til de nye utetidene som ble offentliggjort siste uke, kan privatbiler nå ha en person per seterad, og de må sitte diagonalt bak hver andre.

-Det tillates å besøke familie i samme kommune som trenger assistanse. Skal man fly, kjøre buss eller drosje må man bruke munnbind. Ellers anbefales bruk av munnbind i alle aktiviteter utenfor hjemmet.

-Mennesker som er over 70 år skal prioriteres i supermarkedene klokken 10-12 og 19-20, som er de eldres utetider.

-Restauranter som serverer mat for levering eller henting etter telefon- eller internettbestilling kan åpnes.

-Frisører og skjønnhetssalonger kan ta imot kunder etter avtale. Det skal være minst to meter mellom hver kunde, og de ansatte må bruke nødvendig smittevern.

-Fysioterapeuter kan ta imot kunder etter avtale.

-Butikker på opptil 400 kvadratmeter kan åpnes når det er individuell betjening med en ekspeditør per kunde. Samtidig må en sikkerhetsavstand på to meter holdes. Lokalene bør desinfiseres to ganger daglig, og dispensere med håndsprit bør finnes. Som hovedregel skal butikkbesøk gjøres i kommunen man bor i, men butikker i nærliggende tettsteder kan gjøres hvis produktet ikke kan kjøpes i hjemkommunen.

Fase 1 starter 11. mai. Da lettes det enda litt mer på restriksjonene. Blant annet blir det begrenset åpning av bordservering på restauranter. Kapasiteten blir 50 prosent. Opp til ti personer kan være samlet, inne eller ute med påkrevd avstand. Kanariøyene La Graciosa, La Gomera og El Hierro har allerede startet fase 1.

Det var nettavisen Canariajournalen som først skrev om de nye reglene.

Regjeringen på Lanzarote foreslår å avlyse alle festivaler og sportsarrangementer fram til 30.september
Det spøker for pilegrimsmarsjen Romeria i år. Foto: Tias kommune

Siste uke hadde regjeringen på Lanzarote et møte med alle ordførerne i de sju kommunene på øya.
På sakslista stod hva som skulle skje med sommerens festivaler og sportsarrangementer. Dersom disse blir avlyst skal pengene som spares overføres til sosialbudsjettene.

Juli og august er tida for de store landsbyfestene hvor fiskernes helgen, Jomfru Carmen blir hyllet i både Playa Blanca, Puerto del Carmen og på La Graciosa. Festivalen for skytshelgenen San Ginés i Arrecife blir også arrangert i august.
Den største religiøse festen på Lanzarote er Romeria, pilegrimsvandringen til Mancha Blanca i september for å hylle øyas skytshelgen, Jomfru Dolores. Dette er en festival som gjerne samler 30 000-40 000 personer.
Nå foreslås det å avlyse alle landsbyfestene og festivalene.

Sportsarrangementer som Lanzarote Wine Run, vinløpet og flere svømmekonkurranser foreslås også avlyst. Ironman i mai er jo som kjent allerede kansellert.
Lokalavisene på Lanzarote skriver nå at regjeringen og kommunene er enig om en felles avlysning. Noen religiøse aktiviteter vil man likevel prøve å arrangere. En avklaring er ventet rundt 15.mai.

Når åpner Spania for turister igjen? 

I følge det norske nettstedet flysmart24.no er det ennå helt uvisst når spanske myndigheter åpner grensene for turisme utenfra. Spanias turistindustri presser på for å kunne ta imot gjester og få inntekter igjen, men så langt til ingen nytte.
Spania har som målsetting at turismen i første omgang skal kunne åpnes for innenlands besøkende.
Dessuten vil Spania at en åpning uansett skal skje i forbindelse med en samordnet prosess i Europa, koordinert av EU-kommisjonen, skriver den spanske ambassaden i Oslo i redegjørelse til flysmart24.no.

Du kan lese hele artikkelen fra flysmart24.no ved å klikke HER.

Tias kommune vil takke heltene på Lanzarote som har jobbet under koronasmitten

Tias kommune ønsker å takke arbeidere på Lanzarote etter den gode innsatsen de så langt har utført mens øya har vært stengt. Dette gjelder helsearbeidere, bussjåfører, drosjesjåfører, frivillige, butikkansatte, politiet, ja, kort sagt alle som har stått på og fått samfunnet til å gå rundt under denne krisen.
Dette gjør kommunen med å tilby hotellopphold, sportsaktiviteter og andre «avslappende» aktiviteter i Tias kommune (Puerto del Carmen) slik at helsearbeiderne og deres familier virkelig kan slappe av og ta seg igjen når Lanzarote igjen åpner opp. Tilbudene er sterkt rabattert, og varer fram til 31.desember 2021.
Blant firmaene som kommer med tilbud er Rancho Texas, Fariones-hotellene, Relaxia-hotellene, HG-hotellene, Hotel Moraña og dykker-klubber.
DENNE siden finner du tilbudene, og rabattene kommer fram når du fører datamusen over firmanavnet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast