Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 2.mai 2020

Fredag og lørdag: Ingen nye tilfeller av smitte

Fredag morgen ble to pasienter erklært friske, og tallet på «aktive» syke er 19. Fem personer er innlagt på sykehuset, hvorav fire er på intensivavdelingen. 14 personer er i isolasjon hjemme. 110 personer ble testet, alle negative.

Lørdag morgen ble to pasienter til erklært friske., og tallet på «aktive» syke er 17. Fem personer er fremdeles på sykehuset, mens 12 personer er i isolasjon hjemme. 25 personer ble testet, alle negative.

Torsdag kunne de ansatte på det offentlige sykehuset i Arrecife virkelig hylle seg selv for en fantastisk utført jobb så langt; man kan faktisk se  hvordan skuldrene blir senket etter en ufattelig hektisk periode, og hvordan de takker for utstyret de har mottatt, ¡¡Gracias Equipazo!!

Ikke tidsbegrenset utetid 

Som Lanzaroteposten skrev om i går kan man fra i dag lørdag 2.mai gå ut i det fri på Lanzarote. Man må holde seg nære hjemmet, og ikke krysse kommunegrenser. Det er ikke lenger krav om å begrense utetiden til en time; nå kan man være ute så lenge man vil i perioden som er tillatt:

Personer over 14 år til 70 år: Utetid fra kl.6-10, og 20-23. Personer over 70 år, og de som trenger assistanse:
kl.10-12, og 19-20. Barn under 14, sammen med en voksen: kl.12-19.
Ingen biler eller busser kan brukes til å komme seg ut.

Forretningsstanden på Kanariøyene ber om hjelp

Representanter for forskjellige virksomheter på Kanariøyene går sterkt imot den spanske regjerings planer for å gjenåpne landet. De ber om øyeblikkelige forandringer av de opprinnelige planene.

Det er ikke mulig å drive en restaurant med 30 prosent kapasitet, og bare tjene penger fra hvert tredje bord ute på terrassen. Det samme sier hotelleierne, som lurer på hvem det er som skal bo på hotellet når bare gjester fra øyene kan sjekke inn, uten at det går fly og ferjer mellom øyene?
Det er ingen vits å åpne hotellene før internasjonale flyvninger har startet igjen. Derfor vil 95 prosent av hotellene på Kanariøyene holde stengt i sommer, sier de ansvarlige for bransjene.

De permitterte og arbeidsløse på Lanzarote sliter

På Lanzarote har mange av arbeidstakerne søkt om ledighetstrygd fra staten (som kalles ERTE). Dessverre har mange ennå ikke er mottatt denne stønaden. ERTE (expediente de regulación temporal de empleo) skal dekke opp til 70 prosent av vanlig lønn.

På Lanzarote er det 57 600 registrerte arbeidstakere. 18 900 av disse har søkt om ledighetstrygd. Det betyr altså at 33 prosent av arbeidsstokken har bedt om økonomisk hjelp.
I Tias kommune har 4 700 arbeidstakere søkt om ledighetstrygd, i Arrecife 4 500, og i Yaiza har 3 900 arbeidere søkt. (Kilde: Residents of Lanzarote).
Etter det Lanzaroteposten erfarer er ikke de selvstendige næringsdrivende (autónomos) med i denne oversikten.

Sjømannskirken på Lanzarote åpner sine dører

Fra den administrative lederen av Sjømannskirken på øya, Merethe har vi fått denne gledelige meldingen:

Fra den 11. mai har vi lov til å holde kirken åpen. Foreløpige åpningstider er:
Tirsdager 10:30 – 13:30
Torsdager 10:00 – 12:00
Kom innom for en prat! Ser fram til å treffe dere igjen. Mer informasjon kommer etter hvert!

Vinbodegaene på Lanzarote gjør seg klar for en ny sesong
Foto: Unsplash

Vinbøndene på Lanzarote er i full gang med å forberede en ny sesong med druer og vin.
Salget av lokalprodusert vin har omtrent stoppet opp siden mars, og lagrene av  produkter fra tidligere år er fulle.
I fjor produserte bøndene over to millioner liter vin, og skulle årets sesong bli like god ville det bli problemer med lagringsplass.
Nå viser det seg at på grunn av langvarig tørke denne vinteren venter man at årets drueavlinger bare vil bli 50-60 prosent av fjorårets avlinger. Derfor vil de fleste vinprodusentene ikke ha plassproblemer, men det økonomiske tapet vil bli stort.
Nå har vinforeningen på Lanzarote, Consejo Regulador de la Denominación de Origen ‘Vinos de Lanzarote’ laget nye og sikrere metoder slik at myndighetenes krav om hygiene- og sikkerhetstiltak blir fulgt opp.
Dessuten har de lagt til rette for økt salg av vin over nettet, og med hjemmelevering av bestilte produkter.

Det spanske flyselskapet Volotea vil åpne base på Lanzarote i 2022
Foto: volotea.com

Framtiden er på vei: Det spanske flyselskapet Volotea har store planer for Kanariøyene.
Volotea har inngått en avtale med flyselskapet Iberia om å ta over mange av selskapet Air Europas nasjonale ruter når Iberia kjøper Air Europa (kjøpet må godkjennes av EUs konkurransemyndigheter).

Volotea har i dag 17 ruter til Kanariøyene, hvorav fem direkte fra Frankrike til Lanzarote; fra Bordeaux, Marseilles, Nantes, Strasbourg og Toulose. Når flere ruter fra Iberia og Air Europa mest sannsynlig blir overtatt av Volotea vil selskapet ha 25 ruter til og fra øyene. Planene er å åpne baser på Tenerife og Gran Canaria i 2021, og på Lanzarote i 2022.

Forbruket av strøm falt med 20 prosent i mars

Strømforbruket på Lanzarote falt med 20 prosent i mars. Grunnen er at de fleste hotellene, barene og restaurantene stengte. Det ventes et enda større fall i forbruk i april.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast