Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.15, 3.mai 2020

Åttende dag uten nye tilfeller av smitte på Lanzarote

Helsemyndighetene på Lanzarote melder søndag formiddag at det ikke er oppdaget nye smittetilfeller de siste 24 timene. Dermed er tallet på «aktive» syke fortsatt 17. Fem personer er fortsatt innlagt på sykehuset, hvorav tre ligger på intensivavdelingen. 12 personer er i isolasjon hjemme. I går lørdag ble 17 nye personer testet for smitte, og alle prøvene var negative.

Masse folk ute; de løp, spaserte og syklet
Fra Arrecife 2.mai 2020. Foto: diariodelanzarote.com

Det var fullt av glade mennesker på Lanzarote som lovlig kunne ut å gå, løpe og sykle lørdag til forskjellige tider, avhengig av alder. Dette var første gang på 48 dager at folk kunne være ute uten å bryte loven.
Det var lite politi å se. Noen dristet seg til å bade i sjøen på denne varme dagen, og tolket det slik at å svømme var «individuell sportsaktivitet», som jo var tillatt.

Nå skriver lokalavisene at den spanske statsministeren får problemer med å få flertall i kongressen i Madrid når han vil forlenge delvis karantene fra 11.mai. Flere politiske partier, spesielt fra regionene Baskerland og Catalonia sier rett ut at nå må landet åpnes helt opp, og krever mer desentralisering.
Avstemningen i kongressen foregår onsdag i neste uke.

Barer og restauranter på Lanzarote gjør seg klar til åpning; nå gjelder 50 prosent kapasitet
Foto: El Kiosco/FB

Allerede nå har den spanske regjeringen forandret på kravene for barer og restauranter: Fra 11.mai er kapasiteten utvidet til 50 prosent; det vil si at når det er halvfullt er det fullt…
Dessuten er det nå lov med familietreff eller vennetreff med maks ti personer, med distanse og sunt vett.

Flere barer og restauranter begynner nå å forberede den store åpningen fra 11.mai. På Facebook skriver den ene baren etter den andre at alle er velkommen fra mandag 11.mai, med noen hindringer. Baren El Kiosco på Avenidaen i Puerto del Carmen melder dette slik:

– Det er fullt når det er halvfullt i baren (50 prosent kapasitet), bare to personer ved hvert bord, 1,5 meter mellom hvert bord, bestilling kun ved bordet.
Det skal bli spennende å se hvordan dette takles langs Avenidaen i Puerto del Carmen, og hvor mange som åpner!

I dag søndag 3.mai er det morsdag på Lanzarote; 136 barn er født på øya siden 14.mars
Ill: pixabay.cpm

Siden 14.mars, dagen da Lanzarote gikk inn i karantene har det blitt født 68 jenter og 68 gutter på øya.
Av disse var det et tvillingpar. De aller fleste barna ble født på det offentlige sykehuset i Arrecife, Hospital Doctor José Molina Orosa. Gjennomsnittsalderen på mødrene var 35 år.
Lanzaroteposten gratulerer alle mødrene med morsdagen!

Kloakkutslipp avslørt i hovedstaden Arrecife (må ikke leses under frokosten…)

 

Fredag siste uke kunne en nabo til den idylliske bukta Charco de San Ginés midt i hovedstaden Arrecife avsløre at vannet i bukta var  full av våtservietter og dopapir. Hendelsen ble filmet, og lokalavisa La Voz de Lanzarote la ut videoen.
Myndighetene mener at flere nå bruker våtservietter i hjemmet, og skyller de ned i toalettet. Nå er kommunen sammen med vannverket Canal Gestión i full gang med å rydde opp.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast