Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 28.april 2020

Ingen nye smittetilfeller på Lanzarote

Selv om 59 personer ble testet på Lanzarote i går, er det ikke funnet ny virussmitte på øya de siste 24 timene. Dermed er tallet på «aktive» syke fremdeles 32.  Sju personer er innlagt på sykehuset, hvorav fire er på intensivavdelingen. 25 personer er isolert hjemme under oppsyn av helsemyndighetene.

Kanariske helsemyndigheter starter med tilfeldig testing på øyene
Ill: Pixabay

Fra og med mandag 27.april startet helsemyndighetene på Kanariøyene med tilfeldig testing av folk som bor på øyene.
Dette er en landsomfattende test-periode hvor 90 000 tilfeldige personer i Spania er valgt ut til å bli testet for blant annet antistoffer. Dermed finner man ut den egentlige utbredelsen av smitte i landet. Mange har nemlig vært smittet uten å vite om det.
På Kanariøyene skal 7 920 personer bli testet, hvorav 1 150 av disse bor på Lanzarote. De utvalgte blir varslet av de lokale helsemyndighetene om hvordan dette skal skje.
Etter den første testingen vil det bli tatt nye tester etter tre uker, og igjen etter seks uker for å finne ut om det skjer forandringer etter en viss tidsperiode.
Testingen er frivillig, men myndighetene håper at så mange som mulig av de utvalgte vil delta i denne viktige oppgaven.

Fagforeninger fordømmer dårlig beskyttelse på to postkontor på Lanzarote

Postkontorene i Playa Blanca og Arrecife har ikke nok beskyttelse for sine ansatte. Dette skriver de ansattes fagforeninger i et brev til ledelsen av postkontorene på Kanariøyene.
Seks av de ansatte på postkontor på Kanariøyene er registrert smittet, og dermed ble 57 andre ansatte satt i karantene. Dette gjaldt postkontor på Tenerife og Gran Canaria.

Folks bevegelser har gått ned med nesten 70 prosent på Lanzarote 

Regjeringens datasenter på Lanzarote har funnet ut at folks bevegelser på øya har gått ned med nesten 70 prosent i dagene fra 15.mars til 15.april.
Datasenteret har tatt utgangspunkt i at på en helt vanlig dag drar 25 prosent av øyas innbyggere på jobb, på skolen,, til butikken eller har andre oppgaver utenfor hjemmet. I den siste måneden er dette tallet sunket til åtte prosent, en nedgang på 68 prosent.
Hvordan har man funnet ut dette? Jo, ved å bruke data fra innbyggernes mobiltelefoner og hvor disse har beveget seg. Det viste seg at det var innbyggerne i kommunene San Bartolomé, Tías (Puerto del Carmen) og Haría som holdt seg mest i ro, mens folk i Tinajo og Teguise var oftest utenfor hjemmet.

Turistminister: Kanariøyene kan åpne for lokal og nasjonal turisme i sommer

Vi håper at vi løpet av sommeren vil kunne åpne for regional turisme på Kanariøyene, og deretter nasjonal turisme. På den måten kan vi hjelpe hverandre på veien tilbake til den nye normalen. Dette sa den kanariske  turistministeren Yaiza Castilla i en radiosending mandag morgen.
Å åpne for utenlandske turister nå er å invitere gjestene til to ukers karantene, sa turistministeren videre.

Er du strømkunde hos Endesa, får du 15 prosent avslag for april og mai.

E-verket på Lanzarote gir nå sine kunder 15 prosent avslag på strømregningen i april og mai. Dette er ikke en automatisk rabatt, så man må «søke» om å få rabatten. Dette er nok mer som en registrering. På nettsidene til Endesa forklarer man hva man må gjøre for å få rabatten, på engelsk. Du finner siden HER.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast