Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.08.45, 15.april 2020

Enda et døgn uten smitte på solskinnsøya

Helsemyndighetene sendte onsdag morgen ut en melding om at ingen nye smittetilfeller ble registrert på Lanzarote de siste 24 timene.
27 personer som hadde mistanke om at de var smittet, ble testet, men alle ble erklært smittefrie.
Fortsatt er det 60 «aktive» syke på øya. 16 av disse ligger på sykehuset, med sju på intensivavdelingen. 44 personer er isolert hjemme, og blir sjekket hver dag av helsepersonell.

Lokalpolitiet i Tias (Puerto del Carmen) deler ut masker til innbyggerne

Tirsdag begynte lokalpolitiet i Tias å dele ut ansiktsmasker til innbyggerne i kommunen. Lokalavisene skriver at dette kan være en del av beskyttelsen folk må ha dersom restriksjonene skal løftes senere i måneden.
Bildet ovenfor er fra bussholdeplassen ved Las Vistas i Puerto del Carmen.

Internasjonal forvirring om nye arbeidsregler i Spania

Mange utenlandske aviser, også norske har rapportert at «Spania lar arbeidere gå tilbake til jobben fra 13.april». Dette er ikke helt riktig. Reglene er akkurat de samme som de som ble innført over hele Spania 14.mars.
Den eneste forskjellen er at arbeidere i såkalte «ikke-viktige» yrker, og som ble permittert med lønn fra 29.mars til 9.april nå kan dra tilbake på jobb ved å følge disse reglene:
De bør jobbe hjemmefra dersom det er mulig. Dersom det ikke er mulig skal avstanden mellom arbeidere og kunder være på minst to meter. Er ikke dette mulig, må man holde seg hjemme.
Det betyr at frisører ikke kan begynne å jobbe igjen, ingen restauranter og barer kan åpne, og så videre.

Den kanariske presidenten ber om egne regler og lover for Kanariøyene

Kanariøyenes president Angel Torres deltok søndag i en videokonferanse med statsminister Pedro Sanchez og de andre presidentene i de forskjellige regionene i landet. Torres ba spesielt om at Kanariøyene måtte behandles annerledes enn resten av landet med hensyn til å lette på restriksjonene. Han begrunnet dette med at øyenes flyplasser og havner praktisk talt er totalt stengt, og smittesituasjonen er under kontroll.
Så får vi se hva som skjer ved neste karantene-dato, 26.april.

Forurensningen på øya er nesten borte

Målinger som er utført har vist at over 80 prosent av den forurensede lufta i blant annet hovedstaden Arrecife er forsvunnet den siste måneden. Det betyr at tett befolkede områder på Lanzarote, som for eksempel hovedstaden nå har den reneste lufta på mange ti-år, blant annet fordi trafikken og tungindustrien har vært nesten stillestående.

Knivstikking i Puerto del Carmen

Tre personer fra Brasil og Columbia, to menn og en dame ble arrestert etter at de tre begynte å slåss i leiligheten de delte natt til søndag. Leiligheten ligger i Calle Chinchorro i Puerto del Carmen.
I kampens hete ble kniver brukt, og en av de impliserte, en mann på 28 år fra Brasil ble stukket fem ganger. Han havnet på sykehuset, mens de to andre ble satt i fengsel. Det går bra med den skadde, og de to andre er nå sluppet fri fra fengsel i påvente av en rettssak.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast