Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 14.april 2020

Igjen et døgn UTEN nye smittetilfeller på Lanzarote

Det er ikke registrert nye tilfeller av virussmitte på Lanzarote de siste 24 timene. Dermed opprettholdes tallet på 60 «aktive» syke på øya. To pasienter har forlatt sykehuset og blir fulgt opp hjemme. Det er nå innlagt 16 pasienter, hvorav sju er på intensivavdelingen. 44 er isolert hjemme.

Den aller første pasienten innlagt på intensivavdelingen i Arrecife er utenfor fare

Den første pasienten som ble lagt inn på intensivavdeling på sykehuset i Arrecife ble i går mandag erklært utenfor fare. Pasienten ble innlagt 17.mars, og 28 dager senere er hun nå plassert på den vanlige avdelingen på sykehuset, på vei til å bli helt frisk. En annen pasient kunne også forlate intensivavdelingen etter et opphold på 22 dager.
Her ser vi den lykkelige pasienten bli applaudert av personalet på sykehuset i går:

 

 

Lokalpolitiet i Arrecife har gitt ut 282 bøter for brudd på karantenen
Kontrollpost i Arrecife. Foto: FB

Siden 14.mars har lokalpolitiet i hovedstaden skrevet ut 282 bøter til folk som har brutt bestemmelsene som ble innført. Bøtene er i størrelsesorden 601 euro opp til 30 000 euro for de verste overtrampene.
Lokalpolitiet i alle kommuner forsterker nå kontrollene slik at bare de som har viktige ærender og er i godkjent jobb kan ferdes fritt.

Handelsstanden i Tias vil levere varer og tjenester hjem til innbyggerne

Mange butikker og restauranter i kommunesenteret Tias har nå gått sammen med kommunen for å promotere tilbringertjenester av varer hjem til innbyggerne. Nå kan man altså ringe og bestille det man vil ha, og så blir varene levert på døren. Samtidig inviterer kommunen flere firmaer til å bli med på tjenesten ved å ringe mobil/whatsapp 609845202.

Fagforeninger ber om at hotellarbeidere etter hvert blir satt i jobb igjen

En av de største fagforeningene på Kanariøyene, UGT (Unión General de Trabajadores de Canarias) ber nå hotelleiere om gradvis å få de ansatte tilbake på jobb igjen.
Flere reiseoperatører har begynt å legge planer for sommeren og høsten, og de hotellansatte må få være en del av denne planleggingen og oppbyggingen.
Selv om datoer for oppstart igjen er veldig usikker bør man etter hvert få flere og flere tilbake på jobb, sier fagforeningen. I begynnelsen vil det være behov for færre arbeidstakere. Derfor ber UGT om at ansatte som kvalifiserer seg til delvis eller hel pensjonering bør få et tilbud om å bli pensjonister, slik at man slipper å si opp ansatte.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast