Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.9.15,13.april 2020

Ingen nye smittetilfeller på Lanzarote det siste døgnet

Helsemyndighetene på Lanzarote melder mandag morgen at det ikke er registrert nye tilfeller av virussmitte de siste 24 timene på øya. Dermed er tallet på «aktive» syke fortsatt 60. 18 av disse er innlagt på sykehuset, og ni av disse igjen er på intensivavdelingen. 42 sitter hjemme i isolasjon.

To motorsyklister fikk bøter på 6 700 euro for ulovlig kjøring
Foto: Policia Local Arrecife

To unge motorsyklister ble stoppet av lokalpolitiet i Arrecife siste søndag. De to kjørte rundt i området ved sykehuset i bydelen Argana Alta, og flere av innbyggerne ringte politiet. Det viste seg at syklene var cross-sykler uten nummerskilt, og dette sammen med at de brøt de nye lovene for ferdsel i karantenetiden gjorde at de ble ilagt bøter på henholdsvis 3 250 euro og 3 450 euro hver.

Seks innbruddstyver tatt siste uke

En gjeng på seks tyver ble siste uke tatt av politiet etter å ha brutt seg inn i vinbodegaen La Geria.
Tyvene ble overrasket av en sikkerhetsvakt som deretter varslet politiet. Bilen tyvene brukte ble senere funnet igjen i landsbyen Playa Quemada, hvor politiet til slutt klarte å pågripe tyvene.
Det viste seg at denne kriminelle gjengen var menn fra Lanzarote i alderen 16 til 35 år, bortsett fra en som ikke var fra øya. De hadde brutt seg inn flere steder den siste uka. Gjengen er nå foreløpig dømt til husarrest, og alle fikk en noe uvanlig bot på seks euro dagen i seks måneder!

Binter justerer flyrutene mellom øyene

Fra og med i dag mandag 13.april blir det færre fly mellom de forskjellige Kanariøyene. Det lokale flyselskapet Binter har sammen med transportdepartementet på Kanariøyene kommet fram til 10 ruter som trafikkeres på hverdagene, med små justeringer i helgene.
Departementet har blant annet tatt hensyn til at kreftpasienter og andre må daglig og noen ganger ukentlig fly til de større sykehusene på Gran Canaria og Tenerife på morgenen for behandling, og tilbake igjen på ettermiddagen.
Rutetilbudet (antall turer i parentes) blir derfor Gran Canaria-Tenerife Nord (3), Tenerife Nord-La Palma,
Gran Canaria-Lanzarote og Gran Canaria-Fuerteventura (2), og Tenerife Nord-El Hierro (1).

Turister vil heller bo i private ferieboliger enn på hotell

– Turister vil heller bo privat enn på fulle hoteller når Kanariøyene åpnes igjen!
Det sier lederen av den kanariske foreningen for ferieboliger, Ascav til nyhetsbyrået Europa Press siste uke. Ingen vil bo trangt på et hotell, med felles måltider i felles oppholdsrom med folk fra mange nasjoner, sier han videre.

Det viser seg at bare halvparten av turistene som har bestilt private ferieboliger på det lovlige markedet for mai har avbestilt. Den andre halvdelen håper fortsatt på at flyene vil begynne å gå i mai, sier Ascav. DET skjer sannsynligvis ikke, og Ascav etterlyser økonomisk støtte fra myndighetene, noe som hotellene får når de ikke har gjester.

Flere matbutikker har senket prisene på varene sine

Flere av matbutikkene på Lanzarote har senket prisene på mange av varene de selger.
HiperDino Express er «turistversjonen» av de større HiperDino-butikkene, og prisene der er normalt høyere og vareutvalget tilpasset turister; de selger f.eks vaskemidler bare i små flasker, for hvem trenger fire liter når de bare skal være her i en eller to uker? Nå har Express-butikkene senket sine priser så de er lik prisene på de vanlige HiperDino-butikkene, og vareutvalget er også forandret.  Bra jobbet!

Lokalbussene har redusert sine avganger med 70 prosent

Lokalbussene går ennå mellom de største stedene på Lanzarote, men har redusert sine avganger med 70 prosent. Bussene kjører nå spesielt på morgenen og ettermiddagen, slik at folk kommer seg til og fra jobb. Alle passasjerer  kjører gratis. De nye rutetabellene finner man HER.

I går søndag begynte myndighetene å dele ut ansiktsmasker til passasjerene på de offentlige bussene. 950 masker ble delt ut, og utdelingen fortsetter i dag mandag. 2.påskedag er ikke helligdag på Lanzarote, og med de nye reglene skal flere på jobb i dag.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast