Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 7.april 2020

Ingen nye tilfeller av smitte på Lanzarote det siste døgnet

Igjen ble det ikke registrert nye tilfeller av virussmitte på Lanzarote det siste døgnet.  Tallet står derfor fast på 63 smittede personer. 17 av pasientene er innlagt på sykehuset, hvorav ni er på intensivavdelingen. Resten er isolert hjemme.
Det er nå registrert smitte i alle sju kommunene på Lanzarote. Halvparten av de syke, 32 personer bor i hovedstaden Arrecife. Åtte av de syke bor i San Bartolomé, og i Haria bor sju syke. I Teguise bor det fem syke, og kommunene Tias, Tinajo og Yaiza har fire tilfeller hver. På øya La Graciosa nord for Lanzarote er det ikke registrert noen sykdomstilfeller.

Ferjetrafikken mellom øyene blir kraftig redusert i påskeuken
Ferja til Fuerteventura går nå to ganger hver dag. Foto: Lanzaroteposten

Ferjetrafikken mellom Lanzarote og Fuerteventura har de siste ukene blitt redusert, og reduseres ytterligere i påskeuken. Denne uken vil tilbudet halveres til to turer hver dag. Båtruten fra Lanzarote til La Graciosa fortsetter med fire turer hver dag. Ferjestrekningen Lanzarote-Gran Canaria vil ikke bli trafikkert førstkommende lørdag 11.april. Ferje-og båtrutene brukes nå først og fremt for å frakte varer mellom øyene.

Alt-mulig-butikken Maxi Hogar i Playa Honda ga regjeringen ansiktsmasker
Foto: Cabildo de Lanzarote

Butikken Maxi Hogar i Playa Honda overleverte mandag 1 000 ansiktsmasker til visepresident Jacobo Medina og sikkerhetsminister Francisco Aparicio fra regjeringen på Lanzarote. Takknemligheten for gaven var stor!

Dyreparken Rancho Texas deltar i verdensomfattende datasamarbeid

Dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen installerte i fjor et digitalt klasserom i parken slik at gjestene kunne lære mer om forskjellige miljøvernprosjekt i verden. Nå er parken stengt for besøkende, og Rancho Texas har derfor blitt med i et internasjonalt prosjekt som heter «Folding@home», et forskningsprogram som bruker databehandling til å håndtere koronaviruset.
Dyreparken har 12 medieservere med blant annet stor regnekapasitet, og disse kraftige datamaskinene er nå koblet sammen med andre datamaskiner fra blant andre Google og Sony. Hovedbasen for dette spesielle prosjektet er ved University of Washington i Seattle.

-Kjøp kortreiste produkter
Poteter er klar for salg i Teguise! Foto: Teguise kommune

Ordføreren i Teguise kommune er bekymret for at de lokale bøndene og fiskerne ikke får omsetning på sine produkter. Mange tror at all produksjon er satt på vent, noe som slett ikke er tilfelle.
Nå har kommunestyret i Teguise laget ei liste på 20 produsenter som alle tilbyr fersk fisk, grønnsaker og vin, og som nå distribueres til butikker over hele øya.
Ordføreren har et motto for kampanjen: «Nå mer enn noen gang kjøper jeg lokale produkter!», og ber folk
ringe 928 522 317  eller 649 241 651 mellom kl.09:00 til 14:00 dersom man vil komme i kontakt med produsentene.

Bli med inn i Det internasjonale museet for samtidskunst på Lanzarote uten å forlate hjemmet
Castillo de San José. Foto: Wikipedia

Alle museene på Lanzarote er stengt for publikum, men nå har Det internasjonale museet for samtidskunst i hovedstaden Arrecife åpnet sine dører for internett.
Ved hjelp av nettet kan publikum nå gå inn i museet for å studere samlingene av kunst fra andre halvdel av
1900-tallet.
Museet ligger i festningen Castillo de San José, en festning som ble bygget mellom 1776 og 1779 for å forsvare Arrecife mot pirater. I disse årene var det sult og hungersnød på Lanzarote, og festningen ble derfor også kalt Fortaleza del hambre, sultens festning.

Tidlig på 1970-tallet begynte Lanzarote-kunstneren Cesar Manrique å renovere festningen; denne festningen som lå i det samme nabolaget han vokste opp i.
Festningen ble offisielt åpnet i 1976 som et museum for samtidskunst. I dag er det har museet verker av kunstnere som Pancho Lasso, Manolo Millares, Juan Hidalgo, Pepe Dámaso, Tapies , Mompó, Zöbel og César Manrique selv, blant mange andre.
Lenken til museet finner du ved å klikke HER.
Bruk venstreklikk og hjulet på datamusen, og ved å legge musepekeren over de blå-hvite ringene dukker det opp informasjon om kunstverket du ser. Lykke til!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast