Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 8.april 2020 (oppdateres)

Ett nytt tilfelle av smitte påvist det siste døgnet

Helsemyndighetene på Lanzarote melder at i det siste døgnet har en person fått påvist koronasmitte på øya. Det totale tallet er derfor kommet opp i 64. 16 personer er nå innlagt på sykehuset, hvorav ni på intensivavdelingen. Resten er isolert i sine egne hjem. I går tirsdag ble 38 personer testet for smitte på Lanzarote. Resultatet kommer i løpet av dagen, sier myndighetene.

Lanzarote mottok 1 000 virus-tester fra den kanariske regjering
Foto: El Chaplon

I går tirsdag mottok Lanzarote 1 000 virus-tester fra den kanariske regjeringen på Gran Canaria. Det var et helikopter som fraktet testene til øya. Dette betyr at man nå kan foreta godt og vel 100 tester hver dag, og disse analyseres på Lanzarote. Det betyr at resultatet kommer mye raskere enn da testene måtte sendes til Gran Canaria.

Militære mannskaper desinfiserte 20 offentlige steder på Lanzarote

Tirsdag ble alle politistasjonene på Lanzarote desinfisert. Videre ble fengslet i Tahiche vasket ned, og det samme skjedde med trafikkstasjonen Trafico i Arrecife. Eldresentrene i Tias og i Haria ble også vasket ned, sammen med den militære delen av flyplassen.

Bryteklubbene på Lanzarote, Lucha-klubbene gir sitt medisinske utstyr til sykehuset

Forbundet for alle bryteklubbene på Lanzarote, La Federación Insular de Lucha Canaria de Lanzarote har samlet sammen alt medisinsk utstyr som klubbene hadde lagret. 150 pakker med masker, hansker, desinfiseringsflasker med mer er gitt til sykehuset i Arrecife. I neste uke regner bryteforbundet å ha fått samlet inn ytterligere 300 sanitære pakker som skal gies til sykehuset. (Kanarisk bryting kalles lucha).

Fotballforbundet  Club Deportivo Lomo består av mange klubber på øya, og disse klubbene har samlet sammen all hermetisk mat og vann de hadde på lager. Nå blir varene fordelt til de som trenger det mest på øya.

Åpningstider for HiperDino på Lanzarote i påskeuka

Sted:   Skjærtorsdag:  Langfredag:

Atlantida 9-15   stengt
Deiland 9-21     9-21
La Vega 9-15     stengt
Papagayo 8.30-21   8.30-21
Piteras 8.30-21       8.30-21
Playa Blanca 8.30-21   8.30-21
San Bartolome  9-21    9-21
Tias Centro  9-21  stengt
Titterroy  9-15  stengt
Valterra  08.30-21   08.30-21
Puerto del Carmen 08.30-21  08.30-15.00

Musikkfestivalen «Lanzarote desde casa», Lanzarote hjemmefra: Få musikken inn i stua i påska!

De lokale artistene på Lanzarote vil gjerne spille for alle som sitter hjemme i påska! Det gjør de skjærtorsdag og langfredag kl.12 midt på dagen, og også på kvelden. Plattformen de bruker er Instagram Live.

Så langt har disse artistene bekreftet at de deltar: Maru Cabrera, Beni Ferrer, Sur, Ginés og Miguel Cedrés, Cami Myles fra Zombie Love, Guatatiboa, Ya no te quiero, Barrabass Sound, Sentimiento con arte, Rudozz, LANAVE, Reciclaje og Kardomillo.
Arrangørene skriver at konsertene vil bli sendt direkte fra Instagram-kontoene til hver artist, og vil vare omtrent 20 til 30 minutter. Mer informasjon finner du på konsertenes Facebooksider og på Instagram: @lanzarotedesdecasafestival .

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast