Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 6.april 2020 (oppdateres)

Ett nytt tilfelle av smitte registrert på Lanzarote

Det ble registrert ett nytt tilfelle av koronasmitte på Lanzarote det siste døgnet. Dermed er tallet på såkalt aktive syke oppe i 63. 17 pasienter er lagt inn på sykehuset, og ni av disse er på intensivavdelingen. 46 syke er isolert hjemme. Tre personer er døde, og fire er friskmeldt.

Politiet kansellerte grillfest på Lanzarote, store bøter kan bli gitt

Politiet måtte lørdag dra til landsbyen Caleta de Caballo like ved La Santa på vestkysten av Lanzarote for å bryte opp en grillfest oppe på et tak. Fem personer ble arrestert, og kan nå få bøter fra 600 euro opp til 30 000 euro for brudd på de strenge lovene i forbindelse med virussmitten.
I løpet av den siste uken har 12 personer blitt pågrepet i den samme landsbyen for å ha vært på stranden og å ha spasert i byen uten grunn.

Vinbodega laget 500 liter desinfiserende væske på forespørsel fra regjeringen på Lanzarote

En av Lanzarotes største vinbodegaer, Bodegas El Grifo har produsert 500 liter desinfiserende væske som nå er gitt til øyregjeringens helsedepartement.
Da det viste seg at øya manglet desinfiserende væske ble vinhuset kontaktet. Desinfiserende væske består blant annet av alkohol, og det ble umulig for myndighetene å skaffe de nødvendige tillatelsene og ikke minst importere alkohol uten å komme i konflikt med tolletatene. Takket være helseministeren på Kanariøyene ble de byråkratiske hindringene kuttet, og Bodegas El Grifo satte i gang med produksjonen. Godt jobbet!

Ordføreren i Tias med Puerto del Carmen oppfordret innbyggerne til å være tålmodige, og fremdeles holde seg hjemme

Søndag holdt ordføreren i Tias en kort tale til kommunens innbyggere via Facebook. Ordføreren ba innbyggerne om fortsatt å holde seg hjemme så mye som mulig. Han takket også alle som hittil hadde bidratt til at helsetjenesten i kommunen fortsatt er i full virksomhet. Selv om rådhuset i Tias er stengt er alle kontorene i full virksomhet med hjemmekontor, og viste til de nye telefonnumrene som var utsendt:

Sjømannskirken på Lanzarote inviterer til gudstjenester via nettet i påsken

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast