Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 5.april 2020 (oppdateres)

Ett nytt smittetilfelle på Lanzarote

En person har testet positivt på koronasmitte det siste døgnet på Lanzarote. Dermed er tallet på aktive tilfeller 62.
16 er innlagt på sykehuset, og ni av disse er på intensivavdelingen. 46 er i isolasjon hjemme. Tre personer er døde, og fire er utskrevet som friske.

Statsministeren foreslår at den spanske karantenen forlenges til 26.april

Den spanske statsministeren, Pedro Sánchez foreslo lørdag at den spanske karantenen forlenges i nye 14 dager etter den 12.april, til 26.april. Videre foreslår han at arbeidere som jobber i «ikke livsviktige» jobber skal få begynne å arbeide igjen fra 9.april.
I kommende uke skal forslagene opp i den spanske kongressen, og regjeringen trenger også støtte fra opposisjonen for at forslaget skal gå gjennom.
Lokalavisene på Kanariøyene skriver nå om at forskjellige restriksjoner kan bli lempet på når det gjelder øyene.
Se neste artikkel.

-Smittetoppen er passert på Kanariøyene
«Korona-komiteen» på Kanariøyene i arbeide. Foto: Regjeringen på Kanariøyene

Kanariøyene har uten tvil passert toppen av smittetilfeller, og i løpet av april vil noen av restriksjonene som nå gjelder bli lempet på. Det sier den vitenskapelige komiteen som er rådgiver for den kanariske regjeringen når det gjelder koronaviruset.
Det var Luis Serra, medisinsk professor ved Universitetet i Las Palmas og talsperson for komiteen som fortalte dette til kanarisk radio fredag. –Men kampen er ikke vunnet ennå, fortsatte han. Vi har nådd toppen av smittetilfeller, og det vil etterhvert bli færre pasienter som legges inn på våre sykehus.

På spørsmål om hvilke restriksjoner som ville bli lempet på først svarte professoren at å la barn få leke ute i sola er viktig, om ikke for mer enn en time daglig. Dermed vil barna få tilskudd av D-vitaminer fra sola som er bra for deres immunsystem. Noen arbeidsplasser bør også åpnes opp igjen, og samtidig la enkeltmennesker få lov til å trene utendørs.
Professoren sier videre at flere på Kanariøyene vil teste positivt de neste dagene, fordi myndighetene nå har mottatt bedre og raskere utstyr for testing. De positive resultatene vil mest sannsynlig være personer som har vært smittet ei stund uten symptomer, og ikke være nylig smittede personer.
I skrivende stund lørdag har 102 pasienter på øyene blitt erklært helt friske, og fire av disse er på Lanzarote.

Ordføreren i Tias (Puerto del Carmen) taler til innbyggerne kl.12 i dag søndag (kl.13 i Norge)

Ordføreren i Tias, José Juan Cruz Saavedra vil orientere innbyggerne i Tias i dag søndag kl.12 (kl.13 i Norge) via kommunens Facebook-side. Klikk HER for å høre hva han sier (på spansk).

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast