Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.15, 4.april 2020 (oppdateres)

Tre nye smittetilfeller på Lanzarote oppdaget torsdag og fredag

Tre personer testet positivt torsdag og fredag for koronasmitte. Da er det totalt 61 personer som nå er smittet på Lanzarote. 16 av disse er innlagt på sykehuset, hvorav ni på intensivavdelingen. 45 personer er i full isolasjon hjemme. Tre personer er død av sykdommen, og fire tidligere smittet er friskmeldt.

Fire politibetjenter i hovedstaden Arrecife har testet positivt

Fire politibetjenter fra lokalpolitiet i Arrecife ble testet positivt fredag. Alle er i god form, og er isolert i sine hjem. Politistasjonen og politibilene i byen blir nå desinfisert.

Arbeidsledigheten på Lanzarote økte med 13,5 prosent i mars

I mars meldte 1 506 personer seg helt arbeidsledig på Lanzarote. Det er en økning på 13,5 prosent fra måneden før. De fleste av de arbeidsledige kom fra hotell-og restaurantbransjen, og butikkhandelen.
Per 1.april er det 12 713 personer registrerte arbeidsledige på Lanzarote.

Vil Kanariøyene bli første region til å bli karantenefri?

Kanariøyene kan bli den første spanske regionen som blir karantenefri dersom den gode trenden fortsetter. Det skriver den største engelskspråklige avisen i Spania, Euro Weekly News.
Lanzaroteposten er likevel ikke helt imponert over avisens geografiske kunnskaper, som plasserer La Palma på Lanzarote… Les artikkelen HER.
Kanariøyene er nemlig nå den regionen av alle regioner i hele Spania med nest færrest smittetilfeller i forhold til folketallet, rett etter den spanske enklaven Ceuta i Afrika. Det siste døgnet hadde Kanariøyene det laveste tallet på smittetilfeller siden 18.mars.
Likevel vurderer den spanske regjeringen i Madrid om stengningen av Spania skal utvides til også å gjelde etter 12.april. Smittetallene og ikke minst dødstallene er fremdeles stigende i flere regioner på fastlandet.

To i seilbåt fikk mat og vann av Guardia Civil

To personer i en seilbåt fikk ikke lov til å komme til land i noen av havnene på Lanzarote eller Fuerteventura denne uka. Derfor ankret de opp utenfor den ubebodde øya Los Lobos, øya som ligger mellom Fuerteventura og Lanzarote. Da kom Guardia Civil med sin politibåt til unnsetning, med mat og vann til seilerne. Godt jobba!

Arrecife blir «dusjet» denne helga!

Mens de fleste av innbyggerne i hovedstaden Arrecife holder seg hjemme, benytter myndighetene tiden til å «vaske» byen ren ved å desinfisere gater og fortau. Samtidig rensker pest-kontrollen kloakksystemene for rotter, mus og kakerlakker. Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Tias kommune (med Puerto del Carmen) hjelper 67 familier med mat
Foto: Tias kommune

Torsdag fikk 67 familier med barn i Tias kommune matkasser tilkjørt hjem. Dette er mat som ble til overs da de store turistsentrene stengte, og består blant annet av frukt, grønnsaker og belgfrukter, hermetikk og pasta, melk og yoghurt, frossen kylling, fisk og kjøttboller, rengjøringsprodukter og personlig hygieneprodukter. De som kjørte ut varene var ambulanser, brannvesen og andre nødetater.
Og folks kjæledyr blir heller ikke glemt! Har man problemer med å skaffe nok mat til hunden eller katten sin hjelper kommunen med dyrefór:

Kommunen hjelper til med mat også til kjæledyrene!

Tias kommune stiller også opp med psykologisk og juridisk hjelp for innbyggerne:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast