Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 1.april 2020 (oppdateres)

Åtte flere testet positivt på Lanzarote, ett nytt dødsfall

Det siste døgnet testet åtte personer positivt på virussmitte på Lanzarote.
Tallet på smittetilfeller er nå oppe i 59, hvor 54 er såkalt aktive. En mann på 75 år døde tirsdag etter å ha blitt smittet av virus. Han hadde flere underliggende sykdommer, skriver lokalavisene. Dermed er fire av de smittede døde, og en er friskmeldt.
21 personer er innlagt på sykehuset i Arrecife, hvorav åtte er på intensivavdelingen.

Øy-regjeringen på Lanzarote har brukt 3,5 millioner euro de siste fire dagene

Cabildo, som er regjeringen på Lanzarote har de siste fire dagene brukt 3,5 millioner euro (35 millioner kroner) på blant annet å betale regninger til selskaper som har levert tjenester til myndighetene.
Nå er det viktig å ikke skade små og store selskaper som har sett at all forretningsvirksomhet har stoppet over natten. Disse firmaene skal leve og ikke minst levere tjenester til oss etter at krisen er over, sa presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo.

Dessuten har turistforeningen på øya, Turismo Lanzarote fått 2,3 millioner for å opprettholde virksomheten slik at de er klar til innsats senere. Lokale medier skriver allerede nå at turistmyndighetene har planene klare hvordan de skal åpne Lanzarote igjen; ved å begynne med å invitere turister fra land og regioner hvor smitten er liten eller bedre, er helt borte.
En million euro er også tildelt politiet og andre sikkerhetsselskaper i de forskjellige kommunene, som nå er satt i ekstra beredskap på grunn av omstendighetene.

800 ansiktsmasker til sykehjem og politiet

I går tirsdag fikk Lanzarote 800 ansiktsmasker fra fastlandet. Maskene ble fordelt på øyas sju sykehjem og politiet. Dessuten kom det 16 000 hansker, håndvask og forklær. Ennå venter myndighetene på Lanzarote flere forsendelser etter å ha bestilt 6 000 masker, som ventes inn kommende fredag.

Sportsbutikk på Lanzarote gir snorkelmasker til sykehusene
Foto: FB

Den franske sportskjeden Decathlon har en stor butikk i Arrecife på Lanzarote. Kjeden har nå stoppet alt salg av snorkelmasker på nettet slik at de kan doneres til sykehus i Spania og på Kanariøyene. Sammen med 3D-eksperter har butikkjeden laget et spesielt tilleggsutstyr som gjør at maskene kan brukes som pustemasker til pasienter som trenger hjelp.

Decathlon Lanzarote. Foto: FB

Lanzaroteposten ber folk huske dette når krisen er over, når sportsutstyret skal fornyes…

Utrykningsbiler hyllet helsearbeidere i Tias

Tirsdag kveld startet en kolonne av utrykningsbiler fra brannvesenet, politiet, ambulansene og Sivilforsvaret fra havna i Puerto del Carmen, og kjørte med fulle sirener til det private sykehuset Hospiten, og deretter til helsesenteret i Tias. PÅ begge stedene ble helsearbeiderne behørig hyllet av de som kjørte bilene. Vel fortjent! Se bildene og hør hyllesten her:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast