Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 2.april 2020

Seks nye tilfeller av smitte på Lanzarote

Det siste døgnet har seks personer blitt testet positiv på virussmitte på øya. 22 personer ligger på sykehuset, hvorav ni ligger på intensivavdelingen.
Det totale tallet av smittede er nå 65. Tre er døde, og tre er utskrevet som frisk, så det aktive tallet er 59. Et fjerde dødsfall ble meldt i går, men det viser seg at vedkommende døde av andre sykdommer, og var ikke virussmittet.

Nettavisen Canariajournalen presenterer tallene for alle Kanariøyene HER.

Fem hjelpearbeidere i Yaiza satt i isolasjon

To arbeidere fra sosialhjelpen og tre fra Sivilforsvaret i Yaiza er satt i isolasjon hjemme. Grunnen er at disse fem var i nær kontakt med den tyske pasienten som døde i Yaiza siste uke. Alle fem har testet seg, men resultatet lar vente på seg, sier ordføreren i Yaiza til lokalradioen Radio Lanzarote-Onda Cero.

Storbritannia har flere fly fra Lanzarote denne uka

Den britiske ambassaden melder at det fremdeles går flere fly fra Kanariøyene tilbake til Storbritannia. Fra Lanzarote gikk det et fly til Heathrow flyplass i London i går onsdag, og søndag er det satt opp et fly som går til Gatwick. De fleste henteflyene kommer fra selskapet British Airways.

Hovedstaden Arrecife vil bruke droner for å overvåke ulovlig uteliv i byen
Foto: elchaplon.com

Nettavisa El Chaplon på Lanzarote forteller at lokalpolitiet nå vil bruke droner for å overvåke livet i hovedstaden. Hittil er det avdekket over 140 brudd på karantenen, og flere bøter har blitt skrevet ut. Nå har lokalpolitiet søkt det spanske luftfartsverket Aena om lov til å bruke droner over byen. Dessuten har politiet opprettet en egen epostadresse som publikum kan bruke dersom man opplever brudd på karantenen i byen:
udron.policialocal@arrecife.es .
Noen av lokalavisene har kritisert myndighetene for å oppfordre publikum til «angiveri», men myndighetene forsvarer dette med at varsling om brudd på karantenen faktisk berger liv.

Et helikopter fra nasjonalpolitiet reiser nå mellom øyene for å sjekke hvordan karantenetiden blir overholdt i de større byene.

Lokalpolitiet i Tias (Puerto del Carmen) behandler 40 anmeldelser for brudd på karantenen

Også politiet i Tias kommune, hvor Puerto del Carmen ligger har mottatt 40 anmeldelser for brudd på karantenebestemmelsene. Politiet har også opprettet en egen epostadresse dersom folk ser andre som bryter lovene:
policialocalatestados@ayuntamientodetias.es .

Lokalpolitiet i Teguise øker bemanningen for å passe på stengte hoteller og butikker

Etter flere innbrudd i stengte butikker og i tomme hoteller øker politiet i Costa Teguise bemanningen med flere utegående politifolk. Samtidig oppfordrer ordføreren å ringe 928 84 52 52, evt 112 hvis man ser noe som virker som en ulovlig aktivitet.
Et hotell i Costa Teguise hadde innbruddstyver på besøk forleden dag, og tyvene ble fanget på film:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast