Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 29.mars 2020. Oppdateres

Ingen økning av smittetilfeller på Lanzarote søndag morgen (oppdateres)

Per søndag morgen er det ingen nye tilfeller av smitte på Lanzarote. Tallet står på 35. Som skrevet tidligere er det enkelte lokalaviser som opererer med 31 tilfeller, da tre personer er døde, og en er erklært frisk.

Spanske arbeidere må holde seg hjemme i to uker

Den spanske regjeringen har bestemt at alle som ikke jobber i «LIVSNØDVENDIGE» yrker må holde seg hjemme i to uker frem til 9. april. Statsminister Pedro Sanchez kunngjorde det nye tiltaket i kampen mot covid-19 i en pressekonferanse lørdag. Regjeringen skal betale lønnen i perioden de ansatte er hjemme, men arbeiderne må ta igjen den «ledige» tiden senere. Dette ekstraordinære tiltaket skal godkjennes av regjeringen i dag søndag, og skal tre i kraft på mandag.

Norwegian stopper all virksomhet i Spania, ansatte permitteres
Foto: norwegian.no

Flyselskapet Norwegian stopper virksomheten i Spania i to måneder, og leverer permitteringsvarsel for de fleste ansatte. Det er den norske nettavisen Canariajournalen som skriver dette.
Permitteringene starter mandag 30. mars, kunngjør selskapet. Norwegian permitterer cirka 7300 mennesker, 90 prosent av de ansatte i Spania. Det er både piloter, kabinansatte, vedlikeholdspersonell og administrativt personell som permitteres.
Den spanske stat tar lønnskostnadene fra dag en for corona-rammede selskaper som velger å permittere i stedet for å legge ned.

Lokalflyene reduserer trafikken enda mer
Foto: bintercanarias.com

Fra og med lørdag ble rutene til lokalflyselskapene redusert ytterligere. Fra Lanzarote vil det nå bare gå tre fly til Gran Canaria per dag, med halvfulle fly. Skal man besøke noen av de andre øyene er eneste muligheten å fly via Gran Canaria. Nå kreves det dokumentasjon på nødvendigheten av å fly før man kan kjøpe en billett.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast