Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.08.30, 28.mars 2020 (oppdateres)

Elleve nye testet positiv på Lanzarote

Torsdag ettermiddag, fredag og lørdag formiddag bekreftet helsemyndighetene at elleve nye personer hadde testet positiv på koronasmitte. 13 av de syke er innlagt på sykehuset, hvorav fire er på intensivavdelingen. De resterende er i isolasjon hjemme.

En av de smittede er en politimann fra Guardia Civil som jobbet på flyplassen. Tre av hans kolleger er satt i karantene. En politibetjent i lokalpolitiet i Arrecife er også blant de som er smittet. Dermed er det totale tallet på smittede på Lanzarote blitt 35. Enkelte lokalaviser opererer med tallet 31, da tre av de syke døde, og en er blitt friskmeldt.

To nye dødsfall på Lanzarote

Torsdag døde enda en virussmittet person på sykehuset i Arrecife. Personen var fra Storbritannia, var over 80 år og hadde flere underliggende sykdommer i tillegg til å være smittet. Fredag døde en 80 år gammel kvinne fra Lanzarote, som ikke hadde andre underliggende sykdommer.
Den første avdøde var også en eldre mann av tysk statsborgerskap, og bosatt i Yaiza kommune.

Telt er satt opp på parkeringsplassen ved sykehuset
De nye «venterommene» på sykehuset. Foto: La Voz de Lanzarote

Det offentlige sykehuset i Arrecife har 28 sengeplasser til intensiv behandling. I dag er «bare» 10 av disse sengene i bruk. Myndighetene har derfor satt opp telt som i første omgang skal brukes til venterom for mulige pasienter. Blir behovet stort for sengeplasser, kan teltene raskt gjøres om til sovesaler.

Dyrepensjonatet SARA i Tahiche fikk 10 000 euro fra regjeringen

Dyrepensjonatet SARA tar vare på eierløse hunder og katter på Lanzarote, og har i dag 200 katter og 140 hunder i pensjon.  De siste to ukene har det nærmest vært umulig for frivillige å ta i et tak med blant annet å lufte hundene, og samtidig donere mat. Nå har regjeringen strukket ut ei hjelpende hånd og bevilget 10 000 euro, 100 000 kroner som kommer i tillegg til det årlige beløpet på 50 000 euro.

Regjeringen på Lanzarote skyter inn 16 millioner euro, ca 160 millioner kroner inn i øyas økonomi
Ill: unsplash

Regjeringen på Lanzarote har de siste to ukene sørget for at alle leverandører av varer og tjenester til det offentlige Lanzarote har fått sine utgifter dekket. Vanligvis betaler regjeringen sine regninger en gang i måneden, etter 30 dager,  men nå er alle leverandører betalt. Dette gjøres for at bedriftene og enkeltpersoner skal klare å overleve de nærmeste ukene og månedene.
De forskjellige kommunene på Lanzarote har også fått sin del av skatteinngangen for desember, januar og februar, og har fått forskudd av skatteinnbetalinger for mars via skattekontoret, Red Tributaria de Lanzarote.

Tias kommune har i mars også sørget for å betale alle kommunens leverandører slik at firmaene kan opprettholde sin vanlige drift. Tias kommune brukte 3,1 millioner euro på dette. Videre har firmaer fått skattelettelser og avgiftsfritak mens denne krisen pågår.
De sju offisielle turistsentrene på Lanzarote (Nasjonalparken Timanfaya, Jameos del Agua og andre) har også betalt sine leverandører over en million euro som sentrene skyldte flere firmaer.

Bli med på en kjøretur gjennom spøkelsesbyen Puerto del Carmen

Denne videoen er tatt opp forrige fredag, en uke etter at Lanzarote ble satt i karantene. Husk lyd.
Klikk på X øverst til høyre i annonsen dersom det kommer opp en annonse nederst på siden:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast