FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 27.mars 2020

Hola!

Livet går sin reduserte gang på solskinnsøya Lanzarote…og det kjøres bil!

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» er vi i dag kommet fram til bilvelt nr 115:

Foto: El Chaplon

Denne bilen veltet mandag på hovedveien LZ-2 like ved Indelasa. Sjåføren fikk bare små skader, i følge lokalavisa.

Når man skal lese det som står i Lanzaroteposten, må jeg igjen anbefale folk å gå DIREKTE til Lanzarotepostens nettside; www.lanzaroteposten.com , og ikke via Facebook.

I kaoset som oppstod siste uke og helg da folk skulle komme seg hjem med fly til Norge var det flere som ikke fant igjen Lanzarotepostens meldinger fra konsulatet og reiseselskaper. Grunnen var at meldingene «druknet» i mange andre meldinger på de forskjellige Facebook-sidene fra Lanzarote. Så begynte folk å lete, fant ingen ting, ble frustrert og ringte hit.

I ettertid ser jeg (og sikkert andre også) behovet for å være i stand til å bestille reiser, hotell og andre tjenester på NETTET når man er i utlandet.
Derfor håper jeg at folk nå benytter tiden de har i Norge til å lære seg de mest nyttige måter å bestille flybilletter og opphold på hotell via nettet. Det er bare å tørrtrene, så snakk med noen av ekspertene i familien eller vennekretsen.

Mange har bare med seg en mobiltelefon når de er på Lanzarote. Det kan oppleves litt «knotete» å bestille tjenester via en mobil, så kanskje det kan være lurt å investere i et nettbrett, eller kanskje en liten PC til neste gang.

Problemet for noen her nede var at da de skulle få muntlig hjelp til å bestille reise hjem på nettet via mobilen, så ble det umulig å bestille billetter SAMTIDIG som de snakket med hjelperen på den samme mobilen. Bare et tips…

En av leserne av Lanzaroteposten, kunstneren Morten Hjerpsted fra Stavern har besøkt Lanzarote flere ganger, og har laget et tidsriktig bilde som veldig mange ønsker skal skje akkurat nå:

Design: Morten Hjerpsted

Takk skal du ha, Morten!

Er du fremdeles på Lanzarote minner jeg dere om at de offentlige bussene i Intercity Bus nå har redusert sine ruter med 70 prosent fra i går torsdag. Du finner de nye rutetabellene HER.

Husk at klokka skal stilles natt til søndag, også her på Lanzarote. Viserne skal stilles til nærmeste sommer, altså en time FRAM (selv om vi har sommer hele året på Lanzarote…). Noen foreslår å stille klokka fram sånn tre til fire måneder, men vi tar en time først:

Enda en fredag uten fredagspils på Lanzarote! Da blir det å finne en plass i stua for å ha sin private lille fredagspils!

En liten personlig beskjed:
Da jeg ringte rundt til de 30-40 strandede turistene på Lanzarote i forrige uke, brukte jeg min norske mobiltelefon, det ble raskt dyrt med min spanske mobil. (Jeg bruker egentlig den norske mobilen bare til å ta imot meldinger fra Norsk Tipping…)
I ettertid er det noen som sender meg bilder (MMS) til den norske telefonen, men mobilen min er en enkel liten sak kjøpt hos Clas Ohlson, og kan IKKE ta i mot bilder. Det er også umulig å finne ut HVEM som har sendt bildene. Det er med andre ord ingen vits i å sende meg bilder til min NORSKE telefon. Bruk heller nettet, eller til min spanske mobil hvis du kjenner nummeret.

Savner du Lanzarote? Husker du musikkvideoen med bilder og folk fra Puerto del Carmen;
«Alt jeg ønsker er litt solskinn»? Sett deg godt til rette, finn fram paraplydrinken og skru opp lyden:

 

Ei god helg og ei forhåpentligvis bra uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast