Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 12, 2020/oppdatert!

En av Lanzarotepostens lesere, Bjørn Skott har vært i kontakt med Norwegian i dag tirsdag. Selskapet sier at alle vil få tilsendt en sms og mail om når fly vil bli satt inn til Lanzarote. Alle skulle dermed få komme hjem i løpet av få dager!
Norwegian kansellerer sitt siste fly til Lanzarote

Lanzaroteposten har i dag tirsdag snakket med  visekonsul Lis-Ann Sylling ved det norske konsulatet i Las Palmas.
Hun forteller at pågangen om informasjon om evt flyreise hjem er stor. Fra Oslo har hun fått beskjed om at det kan hende at det kommer fly ned for å hente passasjerer, men dette er ikke bekreftet, heller ikke HVOR disse flyene eventuelt skal lande.
Hun oppfordrer alle til å følge godt med på SAS og Norwegian sine nettsider om nye beskjeder.

Visekonsulen forstår godt at denne situasjonen er krevende for mange. Hun sier videre at folk som har spørsmål om dette kan ringe det norske konsulatet i Las Palmas (det er altså «vårt» konsulat, som Lanzarote tilhører) på telefon (0034) 928 49 50 35. Åpningstidene er 09-13 på hverdagene. Som sagt, pågangen er til tider stor, og det kan bli litt ventetid.

E-posten til konsulatet er laspalmas@norskkonsulat.com .

Det var travelt i flyrommet over Kanariøyene i går ettermiddag:

Så dukket denne meldingen opp omtrent samtidig:

Norwegian kansellerte dermed sitt siste ordinære fly fra Lanzarote til Oslo, et fly som skulle gå mandag 23.mars. Dette skapte store problemer for passasjerene på dette flyet.

Når meldingen nå er kommet om at spanske flyplasser stenges, vil det bli som i Norge: Fly kan lande for å hente sine passasjerer hjem. Som Norwegian sier øverst i meldingen: – Dersom flyet ditt er blitt kansellert, vil vi gjøre vårt beste for å få deg hjem så snart som mulig.
Meldingen sier også at forsikringsselskapet ditt må kontaktes for å få dekket ekstra utgifter i forbindelse med dette. Når det gjelder Norwegian vet vi jo ikke helt hva som skjer; nå er jo 85 prosent av flygningene kansellert. Det ryktes at større fly vil komme ned for å hente passasjerene hjem.
Det eneste Lanzaroteposten kan foreslå er å vente på mer informasjon. Det hjelper ikke så mye å rope om «boikott av Norwegian» og bruke andre fy-ord på Facebook.

Vi husker godt at det tok 3-4 dager før SAS og Norwegian klarte å få hjem gjestene sine fra Gran Canaria under sandstormen for tre uker siden.

Mange har klart å finne egne løsninger, som å reise via Gran Canaria, via London og så videre. Det kan være lurt å vite at alle restaurantene og barene på flyplassene på Kanariøyene er stengt. Ta med mat og drikke (men drikken må kastes før man går gjennom sikkerhetskontrollen).

I mellomtiden kan det også være lurt å registrere seg som reisende hos Utenriksdepartementet. Dersom det skjer en alvorlig hendelse, har Utenriksdepartementet mulighet til å sende deg informasjon på SMS eller e-post. Gå HIT.

Det kan også være lurt (når alt dette er over) å vite hvilke rettigheter man egentlig har. Les mer HER:

Turistene bryter alle lover

Norske nettaviser, blant andre www.flysmart.no  skriver om norske turister på Gran Canaria som trosser alle forbud og går på fjelltur. Denne saken ble forøvrig den mest leste norske avisen på nettet i går mandag.
Det samme skjer på Lanzarote, bildet under er fra Playa Blanca:

Foto: Facebook

I følge meldinger på Facebook er det briter og irer som er verst! De krysser politisperringer, svømmer i sjøen, og sitter sammen rundt hotell-bassengene med sin gin og tonic.
Nå har politiet strammet grepet: De gir lovbrytere 72 timer på å forlate øya, og øker bøtene til flere tusen euro.
Vi får håpe det hjelper!

Likevel går dagene sånn noenlunde normalt på Lanzarote: Akkurat nå skinner sola, søppelbilen har nettopp vært innom og tømt søppelkassene, og jeg hører at det arbeides på byggetomtene ved Fariones og La Perla i Puerto del Carmen.
I går kveld bestilte noen av oss  pizza hos restauranten Hi-Life. En av kelnerne kom syklende (!) med tre store pizzaer opp til oss, og de smakte aldeles nydelig!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast