Nyheter:turister

Nyheter fra Lanzarote, uke 12, 2020

Rådmannen for helse i Tias kommune er smittet

Lanzarotes fjerde tilfelle av koronasmitte ble bekreftet i går. Rådmannen for helse i Tías kommune (Puerto del Carmen), Laura Callero har testet positivt for koronaviruset. Etter å ha fått bekreftet dette gikk hele kommunestyret i Tias over i en forebyggende karantene.

Regjeringen på Kanariøyene garanterer normal tilgang på matvarer

I et møte sist fredag mellom representanter for regjeringen og ansvarlige for matdistribusjonen på øyene (grossistene Asuican og  Asodiscan) ble det forsikret at tilgangen på matvarer vil være normal de neste ukene. Lagrene er store hos de største butikkjedene, og det advares derfor mot hamstring.
I følge lokalavisene har lokale kjeder som SPAR og HiperDino egne lagre for varer på Lanzarote, mens Lidl er avhengig av lagre som er på Gran Canaria. Lidl vil derfor trenge litt lenger tid på å få tilsendt varer som mangler i sine butikker på Lanzarote.

Flere ble stoppet av politiet og bøtelagt søndag fordi de hadde badet i sjøen

Søndag 15.mars var første dagen av karantene-perioden på Lanzarote. Mange brydde seg ikke om portforbudet, og badet i sjøen eller gikk sin daglige tur. Dette er ikke lov, så politiet ga flere personer bøter opp til 600 euro for brudd på de nye lovene. Flere turister ble observert ute på sin daglige spasertur, som om ingenting hadde skjedd. At de også la ut bilder på nettet fra tomme gater blir for dumt, egoistisk og veldig uansvarlig!
Lokalavisa La Voz de Lanzarote la ut flere videoer av folk som ble stoppet av politiet.
Klikk HER for å se videoene. Du kan lese mer om hva som ER lov på Lanzarote HER.

Det er mange falske artikler om koronaviruset; Datahjelperne har oversikten

Mange har sikkert lest artikler om den italienske legen som gir ut råd mot virus, og om de kinesiske legene som kurerte viruset med c-vitaminer. Alt dette er bare tull! Den norske nettsiden Datahjelperne har funnet ut hvilke opplysninger som er falske, og hvilke som er ekte. Klikk HER for å få oversikten.

Sjømannskirken på Lanzarote er stengt for besøkende

På grunn av smittefaren er alle sjømannskirkene i Spania stengt inntil videre. Dette gjelder også for sjømannskirken på Lanzarote. Skulle noen ha behov for å komme i kontakt med kirken i de neste ukene kan man ringe kontaktpersonen Merethe Thortvedt på 0034 686 943 931 mandag mellom 09-12, eller fredag fra 09-15.

Før krisen: Tallet på turister til Kanariøyene opp i februar

En økning på 1,4 prosent i tallet på passasjerer ble registrert på kanariske flyplasser i februar, sammenlignet med februar 2019. På Lanzarote slår italienerne både nordmenn (2800), svenskene (2720) og danskene (3430) med sine 5644 flypassasjerer, 26 flere enn i januar. Det var Canariajournalen som først presenterte disse tallene.

Regjeringen på Kanariøyene bevilger 950 000 euro til sykkelveier på Lanzarote
Syklister i sentrum her! Foto: diariodelanzarote.com

Den kanariske regjeringen har gitt Lanzarote 950 000 euro til videre utvikling av sykkelstier og veier hvor syklister er i sentrum. Samtidig har regjeringen en ganske stor pott som den vil bevilge til større sportsbegivenheter på øyene » der turister deltar, og samtidig promoterer øyene», som det står i søknadsvilkårene.

En mindreårig ble tatt for to innbrudd i Puerto del Carmen
Foto: unsplash

Fredag ble en mindreårig gutt tatt etter at han hadde brutt seg inn i to boliger i Puerto del Carmen. Det var en av huseierne som varslet politiet, og huseieren kom i et basketak med innbruddstyven før politiet kom. Huseieren måtte få legehjelp. I følge eieren av huset var det to tyver, men bare en av guttene ble funnet og arrestert. Ungdommen ble dagen etter sendt til politiets institusjons-senter for mindreårige på Gran Canaria. Politiet leter fortsatt etter den andre tyven, og mener å vite hvem det er.

Forslag om å forby røyking på strendene i Puerto del Carmen

En organisasjon i Tias kommune som kaller seg Hay Projecto en Tias (Prosjekt Tias) har bedt kommunestyret forby røyking på de offentlige badestrendene i Puerto del Carmen.
Gruppen sier at tobakk ikke bare produserer røyk som er farlig for mennesker. Det kan ta 5-10 år før en sigarettstump forsvinner. Stumpene forurenser havet, og de giftige stoffene kan drepe dyr når tobakk blir spist, hevder gruppen. Saken skal opp i kommunestyret denne våren.

Vindleken Phobos ble satt opp igjen siste uke
Phobos ble satt opp igjen denne uka. Foto: H.Zell, commons.wikimedia.org

Cesar Manriques vindleke i rundkjøringen i landsbyen Tahiche ble tatt ned for nesten fire år siden. Monumentet trengte reparasjoner etter at vind og vær hadde gjort sitt. Vindleken satt opp igjen torsdag i forrige uke. Monumentet er over 13 meter høy, og veier mer enn tre tonn!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast