turister

Ting du (nesten) aldri finner på Lanzarote!

Mange har besøkt typiske turiststeder rundt omkring i verden. Da finner man ut at det ER en STOR forskjell på turist-øya Lanzarote og mange andre steder hvor turistene samler seg! Man skal ikke dra lenger enn til noen av de andre Kanariøyene, så merker man litt av denne forskjellen.

Nedenfor finner du aktiviteter du sjelden eller aldri opplever på Lanzarote:

Plageånder

Du rusler langs turistgata i en by, og folk rundt deg hyler og skriker om sykkelleie, taxiturer, båtturer, restaurantbesøk og hva det nå er, samtidig som de drar og sliter i deg mens de stikker fargerike brosjyrer opp i ansiktet ditt.

Det nærmeste du kommer slike tilstander på Lanzarote er utenfor noen restauranter som har hyret inn en person som spør pent om du vil spise der. Vanligvis vil et «nei takk» gjøre at de ikke spør mer. Loven sier at restauranter har lov til å ha EN person ute på gata.
Gateselgere er fremdeles å finne på Lanzarote, men flere og flere restauranter nekter disse adgang med sine falske briller og klokker. Dessuten sier den nye spanske loven at også de som kjøper falske varer gjør en kriminell handling, så man går ut fra at selgerne helt vil forsvinne fra gatebildet når det ikke lenger er et marked for dem.

Overfylte strender

Folk som har vært på en populær strand i Italia eller på det spanske fastlandet vet at der blir det fort fullt. Noen ganger er det vanskelig å se sanden på grunn av solsengene. Skal man svømme må man sloss med badeballer, madrasser og lekedyr for å finne fred og ro, og ikke minst plass!

Har du lyst å bade her? Foto: youtube.com

Selv på de travleste dagene er det god plass mellom solsengene på de populære strendene Playa Grande, Las Cucharas og Playa Dorada på Lanzarote. Og mange vet at Lanzarote har utallige strender hvor man kan være helt alene, selv midt på sommeren. Du kan lese mer om over de 100 strendene vi har på Lanzarote HER.

Tullete priser

Det virker som at prisene på varer dobler seg eller mer når man nærmer seg en turistattraksjon i Europa. Vi har lest om 50 euro for en hamburger og en øl i Venezia, og fem euro for ei lita flaske vann kjøpt fra ei vogn.
Det er dyrere matvarer og høyere restaurantpriser i turiststrøkene på Lanzarote enn utenfor, men forskjellen er bare noen få euro, og ikke noe å bråke om.

Pirat-taxi

Mange turiststeder har såkalte drosjer uten lisens som tilbyr billige turer, og også offentlige taxier som konsekvent slår av taksameteret når turen starter.
På Lanzarote finner man offentlige drosjer i forskjellige farger fra hver kommune. Taksameteret blir kontrollert jevnlig av myndighetene, og man kjører aldri uten at meteret er på.

Fulle folk

Jeg har sett flere fulle folk på steder rundt Middelhavet, og det har stort sett vært britiske turister og kanskje et par nordmenn eller svensker! På Lanzarote ser du sjelden fulle folk, og ser du noen er det som regel harmløse turister på vei hjem til hotellet sitt (hvis de husker hvor de bor da!).

Ikke misforstå, men Lanzaroteposten mener ikke at alt er perfekt på solskinnsøya Lanzarote.  Likevel gjør vi en bedre jobb enn mange andre feriesteder når det gjelder å ta i mot og ikke minst ta vare på våre gjester når de besøker øya. Måtte det vare!

Deler av artikkelen er basert på informasjon i nettavisen Lanzarote Information.

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast