forbrukerNyheter:

Velg riktig postkasse!

Det er faktisk mange som ennå sender vanlige postkort hjem når man er på ferie! Da er det et par ting man må passe på, også på Lanzarote:

Det offentlige postverket heter Correos, og man kjøper frimerker på postkontorene. (Noen hoteller selger også frimerker fra Correos). Man bruker da postverkets GULE postkasser med posthornet og kronen på kassen dersom du bruker frimerket du kjøpte på postkontoret. Postkassene har altså dette symbolet på sine postkasser:

Men det er nødvendig å holde tunga rett i munnen:

Det mange ikke vet er at det på Kanariøyene også finnes en annen postombærer; det sveitsiske postverket har etablert seg i Spania, og heter Swiss Post.

Det er mange kinabutikker og suvenirbutikker som selger postkort, og disse butikkene tilbyr også «frimerker», en klistrelapp med digital kode på fra nettopp Swiss Post:

Ill: TripAdvisor

Da må kortet puttes i Swiss Posts sine (også) gule postkasser, som står utenfor butikken man kjøpte kortet i.

Postkassen til Swiss Post. Foto: FB

Putter du et postkort med Swiss Post-frimerke på i Correos sine kasser, kommer kortet ikke fram! Men det gjør det tydeligvis heller ikke hvis man bruker Swiss Posts sine egne kasser:
Det er bare å lese klagestormen man finner om Swiss Post på turistportalen TripAdvisors nettsider. Der er det en ting som går igjen: Kortene kommer IKKE fram!

Til v. er postkassen fra Swiss Post, så følger postkassen fra Correos, og deretter …vel, du bestemmer! Foto: Youtube

Rådet blir å bruke det offentlige postverket, Correos, alltid! Altså, kjøp kort i butikken, og gå til postkontoret for frimerker og postkasser!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast