Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 3, uke 10, 2020

Det lokale flyselskapet Binter flyr direkte fra Lanzarote til Madeira

Det største lokale flyselskapet på Kanariøyene, Binter Canarias utvider stadig sine rutetilbud.
Fra og med søndag 7.juni til 28.juni flyr Binter fra Funchal på Madeira på kvelden, og lander på Lanzarote kl.21.15. Fra Lanzarote til Madeira går turen mandag morgen kl.09.45. Flytiden mellom de to øyene er 90 minutter.
Fra 5.juli til 13. september lander flyet fra Madeira til Lanzarote søndag kl.21.45, og etter en halvtime på bakken tar flyet av igjen med kurs for Madeira, og lander der kl.23.45.
Binter vil også fly direkte til Madeira fra Fuerteventura i det samme tidsrommet.
Binter forteller i en pressemelding at en koffert og setebestilling er inkludert i billettprisen, sammen med et lett måltid. Binter vil bruke et turbo-propfly med plass til 72 passasjerer til og fra Madeira.

Flere sykkelstier i Playa Blanca

Nå arbeides det med å forlenge sykkelstien fra industriområdet nord for byen ned til havna. Dette er en strekning på 1,2 kilometer. Kostnadene er på 124 000 euro, som også inkluderer belysning.

Tabloidavisa The Sun i Storbritannia anbefaler Lanzarote!

Avisa The Sun som gis ut i Storbritannia er verdens største engelskspråklige dagsavis. Siste uke skrev avisa at de anbefalte Lanzarote som feriested, fordi «Lanzarote er ett av ferieparadisene som ikke har folk med koronasmitte».

Apotekene på Lanzarote har gått tom for masker og håndvask

Selv om det ikke er oppdaget smittetilfeller på Lanzarote melder apotekene at de har gått tom for masker og anti-bakteriell håndvask. Lanzaroteposten kan berolige de som ikke har fått tak i ansiktsmasker; norske helsemyndigheter anbefaler at man IKKE bruker disse!
Nettavisen Lanzarote Information følger utviklingen av koronasmitten på Kanariøyene. Klikk HER.

Bøndene sliter på grunn av tørke

Den vedvarende tørken på Lanzarote betyr at bøndene nå setter i gang med massiv vanning av de nye og unge vinrankene for å stimulere den første og viktige fasen av vekst denne sesongen. De eldre vinrankene, som har dypere røtter trenger foreløpig ikke ekstra vanning. Også potet-bøndene sliter med avlingene når regnet uteblir.
I 2019 falt det bare en tredel av normal nedbør. Januar og februar er vanligvis de våteste månedene i året, men i år har det falt knapt 10 prosent av normal nedbørsmengde.

Forbudt med plastposer og andre produkter av engangsplast fra 2021


Dette blir forbudt fra 2021. Foto: buzzfm.es

Regjeringen på Kanariøyene fortalte siste uke at bruk og salg av plastposer, plastflasker, bestikk, tallerkener og andre produkter av engangsplast på øyene vil bli forbudt fra 1.januar 2021.
I de neste månedene vil informasjon om hvordan man skal nå dette målet bli intensivert, med stadig redusering av bruken av plast, og mer gjenbruk og resirkulering.

Færre turister i årets første måned

Som ventet gikk tallet på turister i januar ned med 12,5 prosent sammenlignet med januar i 2019. Den største gruppen av turister som holdt seg hjemme var britiske turister; det kom 21 prosent færre briter sammenlignet med året før. Men nedgangen fra Storbritannia ble oppveid av en økning på 16 prosent av tyske og franske gjester.

Nye buss-pass
Foto: Cabildo

Det offentlige busselskapet Intercity Bus/Arrecife Bus forteller at det fra april vil ble utstedt nye buss-pass, det som på Lanzarote kalles Bonos, og som gir folk adgang til å kjøre buss uten kontanter. Allerede nå kan folk bytte sine gamle bonos-kort med de nye, og samtidig beholde summen av penger som ligger i det gamle kortet. Les mer om kontant-kortet HER.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast