FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 6.mars 2020

Hola!

For ei uke, for et vær! Det er sjelden at jeg husker vinterværet på Lanzarote så fantastisk som nå med dagtemperaturer opp mot 28-30 grader, sol og blå himmel. Vi klager ikke!

Denne uka kan vi gratulere to vin-bodegaer på Lanzarote med gullmedaljer for vinen deres!

Gull til vin fra Lanzarote. Foto: Consejo Regulador de la Denominación de Origen Vinos de Lanzarote

Siste uka i februar ble den anerkjente vin-messen Berliner Wein Trophy arrangert i Berlin.
To vinhus fra Lanzarote deltok med sin vin. Vinhuset Bodegas Rubicón med sin Moscatel ble tildelt messens høyeste utmerkelse, gullmedalje. Vinhuset El Grifo fikk også gullmedaljer for vinene Malvasía Seco Collection 2018, Lías 2018 og Moscatel de Ana!
Over 400 vinprodusenter fra over 40 land deltok i konkurransen med 13 600 forskjellige typer vin. Berliner Wein Trophy er den viktigste utstillingen av internasjonale vinprodusenter i Tyskland.
Ved å klikke på navnene kan du lese mer om de forskjellige vinene: Bodegas Rubión og Bodega El Grifo.

Noen ganger hjelper det at folk klager på Lanzarote!

Svindlere på Lanzarote! Foto: FB

Folk hadde blitt lei av personene som gikk rundt og ba om underskrifter til gode formål, og som lot som de var døvstumme slik at de slapp å svare på spørsmål. Dersom folk skrev under ble de bedt om å betale. Nektet folk, ble det mye styr, trusler og ukvemsord.
Politiet ble etter hvert involvert, og i Costa Teguise ble to unge jenter på 16 og 21 år med rumenske pass arrestert denne uka. De hadde truet flere eldre turister til å betale etter at turistene hadde skrevet under på ei liste. Nå venter rettssak  og straff på ungdommene. Politiet i Tias (Puerto del Carmen) gikk også for et par uker siden ut med advarsler om denne ulovlige aktiviteten.
Lanzaroteposten skrev tidligere om dette problemet, og artikkelen kan du lese HER.

Lokalpolitiet i Tias kommune (Puerto del Carmen) presenterte i går torsdag sin nye bil-og sykkelpark: Sju nye politibiler, fire motorsykler, en ny sivilforsvarsbil og en elektrisk gaffeltruck ble vist fram for første gang. Samlet pris for kjøretøyene: 400 000 euro, litt over fire millioner kroner:

Ny bil-og sykkelpark i Tias Foto: Tias kommune

Det nærmer seg slutten av jubileumsåret for kunstneren Cesar Manrique, kunstneren fra Lanzarote som ville ha fylt 100 år 26.april i fjor. I den forbindelse ble det laget en utstilling av hans arbeider i oktober i fjor, en fantastisk utstilling som ble åpnet av den spanske kongen Felipe.
Utstillingen, som kalles «Es un placer«, «Det er en glede» finner man i den gamle boligen og atelieret til Cesar Manrique i landsbyen Tahiche, Fundación Cesar Manrique, og er åpen fra kl.10-18 fram til 26.april 2020.

Har du ennå ikke sett denne fantastiske utstillingen bør du ta deg en tur snarest hvis du er på øya!

Ett av de største shoppingsentrene på Lanzarote, Biosfera Plaza ligger i Puerto del Carmen.
Nå har senteret satt opp en GRATIS buss fra forskjellige hoteller i Puerto del Carmen til Biosfera, tre ganger hver onsdag og fredag. Bussen går tilbake kl 14.40 og 18.00 Man kan shoppe, besøke markedet i Gamlebyen på fredager, og gå på stranda før du tar bussen tilbake igjen. Finn ut når bussen kommer til ditt hotell HER.

Sesongens nest siste hesteskokastingsaktivitet samlet 34 deltakere mandag. Vinner ble Bård Lerheim med 154 poeng. Nye runder med kasting (og de siste denne sesongen) arrangeres på Playa Grande i Puerto del Carmen kl.12 mandag.

Tirsdag er quizkveld på Lanzarote, og 42 gjester samlet seg på Las Vistas i Puerto del Carmen denne uka for litt hjernejogg. Vinnerlaget ble «Faustino 7». Gratulerer! Det er en ny runde spørsmål tirsdag kl.20.

Onsdag danses det til heftige toner, også på Las Vistas. Er du glad i musikk og kanskje en svingom eller to, er stedet Las Vistas fra kl.20 til 22.

Vi var nesten 50 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du hjertelig velkommen fra kl.19 i kveld!

Sandra og Dani inviterer til fest i morgen kveld! Foto: Lanzaroteposten

Meldingen om takkefest på Las Vistas i Puerto del Carmen i morgen lørdag 7.mars kl.20 nådde ikke Lanzaroteposten før nå, og påmeldingsfristen gikk ut i går.
Men godsnakker du med Dani eller Sandra finner de nok plass til deg eller dere dersom du ringer
(0034) 679 453 898. Det er nemlig vertskapet på Las Vistas, Dani og Sandra som inviterer til en liten fest som takk for en fin sesong, med mat og drikke til ni euro!

I går torsdag var det sesongens siste vandretur på Lanzarote i regi av Nordisk Forening, og med Marit og Terje Jansson som turledere for de 32 vandrerne.

Marit og Terje takker for seg! Foto: Privat

De siste seks årene har Marit og Terje med stor kunnskap og elegant guiding ledet flere hundre vandrere til å oppdage nye og kanskje ukjente sider av solskinnsøya Lanzarote. I går fortalte de at de etter seks år takker for seg som turledere.
Marit og Terje forteller at det ble tilsammen 28 turer i løpet av disse seks årene. 26 av turene har vært forskjellige løyper; dette for at deltagerne skulle bli bedre kjent på øya. I tillegg har Marit  fortalt historien til de forskjellige plassene, så forhåpentligvis har dette vært nyttig både for helsa og hjernen.

Terje forteller videre at man har forsøkt å finne løyper som passet for de fleste, og som ikke var for lange og ikke for bratte. Den største utfordringen var for to år siden da vi «klatret» opp på toppen av Monte Mina (vulkantoppen med alle mastene på toppen) ved landsbyen San Bartolomé.
Det har vært veldig god oppslutning om turene. På det meste var hele 99 personer med på en tur i fjor, en tur som gikk fra kirken Eremita de las Nieves og nordover mot radaranlegget.

Nå takker de to for seg som turledere, men er selvsagt tilbake på Lanzarote neste år! Det er flere områder som skal utforskes på Lanzarote, men da ikke som turledere, sier Marit og Terje.

Lanzaroteposten vil takke for innsatsen, ikke minst for utfyllende og interessante tekster og bilder som inviterte turgåerne til å bli med på tur! Og etter turen kom det gode historier og flotte bilder av hvordan turen ble!
Takk for turen, Marit og Terje!

Og gikk du glipp av karnevalet i enten hovedstaden Arrecife eller i Puerto del Carmen de siste ukene er det landsbyen Haria nord på øya sin tur denne helga!

Temaet i Haria er «De glade 20-åra», og karnevalsopptoget går av stabelen i morgen lørdag 7.mars kl.18. Etterpå er det dans på markedsplassen. Allerede fra kl.12 lørdag er det drag-konkurranser på markedsplassen ved kirken.

I dag fredag og i morgen lørdag er det vårmarked på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Tidspunktene er fredag 6. mars kl. 11-16 og lørdag 7. mars kl. 11-14.30.
Av programmet nevner vi  salg av håndarbeider, det er et fantastisk loppemarked, og det blir loddsalg og åresalg. Det blir også salg av lapskaus fredag og grøt lørdag, så ingen går sultne fra kjerka! Det blir selvsagt også servering av vafler og kaffe.

Fra et tidligere vårmarked på kjerka. Foto: Lanzaroteposten

Den klassiske «Luksusfellen» med klessalg og mannekeng-oppvisning er også på plass! Hovedtrekningen på loddbøkene er  lørdag kl. 14.

Fra et tidligere loppemarked…mye spennende å finne! Foto: Lanzaroteposten

Sjømannskirken ligger i i Calle Rociega 2 i senteret C. C. Puerto Cinco. Tar du taxi dit ber du om å bli kjørt til Hotel Cinco Plazas, som ligger rett over gata for Sjømannskirken. Kirken er godt skiltet. Velkommen!

Etter vårmarkedet er dette aktivitetene på Sjømannskirken:

Søndag kl.18: Gudstjeneste med kirkekaffe. Mandag stengt, men kl. 19.00 øver koret «Alegria».
Tirsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler.Kl. 12.00: Trim. Kl. 13.00: Varm lunsj, sju euro: Kjøttkaker m. tilb.
Onsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler, kl. 10.30: Håndarbeidsgruppe.
Torsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 18.00: «Fest på kjerka» med middag. Koret «Alegria» synger. Påmelding på kjerka, evt i norsk telefon (0047) 90 64 48 24.
Søndag 15.mars kl.18 er det siste gudstjeneste med vikarierende sjømannsprest Jens Petter Johnsen.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast