forbrukernyheterPuerto del Carmen

Svindel på gata på Lanzarote

Mange som har besøkt Lanzarote har kanskje blitt stoppet på gata eller på stranda av pent kledde menn eller damer som ber om en underskrift.
Det kan være at personen ber om at en skriver under på at barna i Syria må få gå på skole, at bruk av atomvåpen må forbys, eller at hungersnøden i Jemen må stoppes.

Dette er jo forsåvidt greie saker å skrive under på, men så kommer fellen folk går i:
Har du først skrevet under på lista, krever personen som stoppet deg at du må BETALE!
På lista står det blant annet at de tidligere underskriverne betalte både 10 og 20 euro, og dette er som oftest falske kvitteringer.

-Skriv under her…og så må du betale! Foto: TripAdvisor/Facebook

Hvis du sier nei til å betale, blir det som regel et vanvittig spetakkel! Du blir skjelt ut og kalt for både det ene og det andre, og for å unngå å lage en scene der og da betaler du kjapt for å komme deg unna den ubekvemme situasjonen.

Ofte er personen med lista også døvstum, og dermed blir jo videre kommunikasjon nesten umulig. Igjen er dette som regel personer som later som de er døvstumme. Pengene går ikke til gode formål, men direkte til folkene med listene.

Dette er svindel! Bildet er tatt i Playa Blanca. Foto: Facebook

Politiet i Tias kommune (Puerto del Carmen) sier nå at denne formen for bedrageri er økende på øya, og ber folk om IKKE å stoppe når noen vil ha oppmerksomheten din.

Ikke stopp, og ikke skriv under! Foto: TripAdvisor/Facebook

Politiet sier videre at det er folk fra Romania og det tidligere Jugoslavia som har spesialisert seg på denne type svindel, og ber folk ringe 112 (med norsk mobil slår man 112 UTEN retningsnummer) hvis de blir utsatt for svindelforsøk. For å få tatt disse svindlerne må de nemlig stoppes mens de utfører svindelen, sier politiet.

Husk at på 112 snakker de engelsk, tysk og spansk, og når man ringer politiet kan man følge etter svindlerne (hold avstand!) mens man snakker med 112 slik at nærmeste politipatrulje raskt finner ut hvor svindlerne er.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast