Nyheter:turister

Sju feil du bør unngå på Lanzarote

Vi har satt opp ei liste over feil som noen turister gjør når de ferierer på Lanzarote, i håp om at mange kan unngå noen av dem!

Å ikke bruke solkrem

UV-strålingen (ultrafiolett stråling fra sola) er veldig sterk på Kanariøyene, mye sterkere enn i det nordlige Europa. Selv om det er overskyet kan man bli solbrent! Bruk mye solkrem med høy faktor, og blir du lett solbrent kan ei t-skjorte og en hatt være lurt.

Å bruke billige solbriller

Når man bruker billige solbriller som ikke filtrer bort UV-stråler kan resultatet bli såre og røde øyne. Å bruke solbriller som kostet fem euro kan faktisk gjøre stor skade på øynene dine. Invester i et par solbriller av høy kvalitet, som du helst kjøper hos en optiker.

Å drikke alkohol som man gjør hjemme! 

Ingen barer eller restauranter på Lanzarote bruker måleglass når de lager drinken din; det være seg en gin og tonic eller en whisky med is. Barpersonalet ganske enkelt fyller opp glasset ditt med det du har bestilt. Og som vanlig er folk på Lanzarote veldig generøse! Det betyr at drinken din er tre ganger og noen ganger fire ganger sterkere enn det man er vant med fra hjemlandet.  Når man så kobler det med de lave prisene på alkohol kan man lett miste fotfestet! Og når man ber om regningen kommer det gjerne en chupito , en ekstra drink på huset…

Å ikke drikke nok vann

Dette kan kan i noen tilfeller knyttes til rådet ovenfor…men kombinasjonen av masse alkohol, høye temperaturer og kanskje mer trim enn man vanligvis er vant med kan føre til at man blir dehydrert. Du bør alltid ha ei lita flaske vann med deg, og den må brukes!

Å kjøpe falske designervarer og elektronisk utstyr

På markedene, på gata og i flere av butikkene på Kanariøyene selges det falske vesker, solbriller og klokker som selgerne likevel kaller «designervarer». Å kjøpe elektroniske artikler utenom de store el-kjedene er veldig dumt. Man blir enkelt lurt, modellene kan være falske og gått ut på dato. Garanti er et fremmedord. Husk at bokstavene æ, ø og å IKKE finnes på spanske datamaskiner! (men kan legges inn senere, under lite brukte taster). Hovedregelen er at elektriske artikler er like dyre/billige hjemme!

Å ikke bry seg om strandflaggene

Dersom et rødt flagg er heist på stranda betyr det at bading er forbudt. Husk at vi er omringet av selveste Atlanterhavet. Selv om det å svømme på Lanzarote som regel er trygt hender det at bølgene og understrømmene blir kraftige. Respekter flaggene og badevaktene! Det er en grunn til at de røde, evt de gule flaggene er heist.

Å ikke komme seg ut av turiststedene

Selv om Lanzarotes tre viktigste turiststeder Costa Teguise, Puerto del Carmen og Playa Blanca tilbyr alt du trenger for en fin ferie har øya så mye mer å by på! De idylliske landsbyene inne på øya er spesielle, og et besøk til hovedstaden Arrecife med sine butikker, den nye marinaen og ellers så travle storbyliv er verdt et besøk. Å leie bil er billig, og øya har et utmerket busstilbud!

God ferie!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast