Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 10, 2020

Nytt prestepar på Sjømannskirken på Lanzarote

Da er det klart for det tredje presteparet på Sjømannskirken i Puerto del Carmen denne sesongen.
Det har vært vanskelig å få ansatt en ny og fast sjømannsprest på Lanzarote dette året, og derfor har tjenesten blitt delt på tre prester.
Jens Petter Johnsen og kona Marianne tok over jobben etter at høstens prestepar, Magne Hoem og Ingrid Mari Amundsen dro til Norge i januar. Nå drar Jens Petter og Marianne tilbake til Norge 16.mars, og allerede 23.mars kommer Johannes og Bente Fjellseth fra Raufoss til Lanzarote for å være prest og vertskap fram til over påske.

Johannes Fjellseth har vært sokneprest på Raufoss før han som pensjonist har reist rundt i Sjømannskirkens tjeneste. Sammen med kona Bente har han tjenestegjort ved sjømannskirkene i Rotterdam, på Kypros, i Houston og i Albir med Solgården. Nå står altså Lanzarote for tur, og vi ønsker Johannes og Bente velkommen til solskinnsøya!
Lanzaroteposten vet at både Johannes og Bente har en stor interesse for friluftsliv og fotturer, og da er Lanzarote midt i blinken!

Nå skal sjømannskirken på Lanzarote søke etter en vinterprest som skal være på plass fra 1.oktober 2020 til over påske i 2021. Samtidig lyses det ut en stilling som administrativ leder i kirken, en 75 prosent fleksibel stilling hvor det skal arbeides mer på vinteren, og mindre på sommeren.

Fire personer tatt for tyveri av lommebøker i Puerto del Carmen
Foto: Pixabay

Fire personer, to kvinner og to menn med rumenske pass ble arrestert av politiet i Puerto del Carmen etter at politiet på Fuerteventura hadde sendt ut en etterlysning. De fire var godt kjent av politiet på Kanariøyene etter flere tyveriraid. Politiet oppdaget banden på Calle Suiza i Puerto del Carmen etter at en turist meldte at hun ble frastjålet lommeboken sin på et busstopp i nærheten. Det er å håpe at de fire blir utvist fra Spania for alltid etter å ha sonet sin fengselsstraff.

Korona sammenlignet med vanlig influensa på Kanariøyene…

Mediehuset Montefuego TV på Lanzarote har sett litt på hvordan disse virusene har slått til på øyene. Så langt er det sju kjente tilfeller av koronasmitte på øyene Tenerife (5) og La Gomera (2) per 4.mars. Alle de smittede er i god form.

For vinteren 2019/2020 er det registrert 24 dødsfall på grunn av den «vanlige» influensaen på øyene. De fleste som døde var eldre mennesker som også hadde dårlig helse fra før av, og mange hadde ikke vaksinert seg.  775 personer ble innlagt på sykehus da de fikk influensa. Av disse var 209 personer alvorlig syke, og de fikk komplikasjoner på grunn av influensaen. Den «vanlige» influensaen på Kanariøyene nådde sin topp i begynnelsen av februar.

De kanariske helsemyndighetene har laget en informasjonskampanje for trygg turisme i disse smittetider.

Kampanjen gir anbefalinger for en trygg ferie med enkle budskap på spansk, engelsk og tysk om hvordan turister bør opptre hvis de får smittesymptomer, og hvordan de kan beskytte seg mot smitte.

De neste to ukene, eventuelt enda lengre, avhengig av utviklingen, kjøres en 20 sekunder lang informasjonsvideo i flyplassenes ankomstterminaler og andre steder hvor det vanker mange turister, skriver regionsregjeringen i en pressemelding.

Butikken Bookswop ved Burger King i Puerto del Carmen er stengt

Mange brukte denne «alt-mulig-butikken» i andre etasje på hjørnet der Avenidaen slutter ved Burger King til å kjøpe brukte og nye bøker, ukeblader, gratulasjonskort og mye annet. Nå er butikken stengt, og kunder bes dra inn til området ved Hotel San Antonio, i senteret CC Costa Luz  hvor Bookswop fortsatt er åpen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast