Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 8, 2020

Skal norske AVINOR drifte flyplassen på Lanzarote?

Aena, det spanske selskapet som eier de fleste flyplassene i Spania og på Kanariøyene har gått ut for å invitere aktører som skal drifte 12 spanske flyplasser de neste årene. En av disse flyplassene er Lanzarotes flyplass, Aeropuerto César Manrique.
Sju selskaper fra både Finland, Sverige, Tyskland og Norge har lagt inn sine bud. Norske Avinor er ett av selskapene som er med i budkampen, og har derfor slått seg sammen med det spanske selskapet Gesnaer, under navnet Ninox Air Navigation.
Som vanlig i Spania er summen selskapene må forholde seg til offentliggjort, og prisen selskapene må investere er 141,6 millioner euro, godt og vel 1,5 milliarder kroner.

Estetiske regler for husfasader i Playa Honda skal utarbeides
Vil vi ha det slik? Foto: Max Hogar, FB

San Bartolomé kommune har nå bedt en anerkjent arkitekt se på husfasadene i deler av kommunen, blant annet butikkene i Playa Honda.
Det kommersielle området langs hovedveien LZ-2 har etterhvert utviklet seg til et glorete område med grelle farger, store bokstaver og plakater. I følge kommunen virker det som om butikkene «skriker» høyere og høyere etter oppmerksomhet, og dette går i mot retningslinjene som kunstneren Cesar Manrique en gang satte når butikker skulle bygges på øya.
Nå har altså kommunen bedt den anerkjente japanske arkitekten Jin Taira utarbeide estetiske regler for husfasader. Taira arbeider i dag som arkitekt i Las Palmas. Kommunen sier at de nye retningslinjene vil tre i kraft før årsskiftet.

Mann døde etter bading i Famara
Playa Famara. Foto: tripadvisor.es

En mann (50) fikk problemer mens han badet på stranda i Famara vest på Lanzarote torsdag. Badevakter så hva som skjedde, og fikk mannen opp av vannet. Gjenoppliving ble forsøkt, men uten resultat. Da ambulanse og politiet ankom ble mannen erklært død.

Høye bølger langs kysten tirsdag

Det spanske værinstituttet AEMet melder om høye bølger rundt hele Lanzarote, Gran Canaria, Tenerife, La Palma og El Hierro tirsdag. Det betyr bølger på opp mot fire til fem meters høyde. Det advares derfor mot å ferdes på svaberg denne dagen. Temperaturene vil i de neste sju dagene ligge på 20-25 grader med vekslende skydekke, og 16-18 grader på kvelden.

Jegere dyrker hveteåkrer i nord for å hjelpe dyrelivet
Det er lite mat for disse på Lanzarote. Foto: unsplash

Jegerforeningen på Lanzarote har nå gått til innkjøp av 9 000 kilo hvete som skal plantes i forlatte og uttørrede åkrer nord på Lanzarote. Det er svært tørt på øya nå, og jegerne vil derfor hjelpe blant andre de ville kaninene med mat, samtidig som at åkrene unngår erosjon.

Turismyndighetene selger Lanzarote i Frankrike, Italia og Belgia
Det spanske flyselskapet Volotea flyr fra Frankrike til Lanzarote. Foto: volotea.com

De siste to ukene har representanter for turistmyndighetene på Lanzarote deltatt på flere reiselivsmesser i Frankrike, Italia og Belgia. Først ute var den franske byen Lyon, hvor over 150 franske reisebyråer var tilstede. Over 150 000 franske turister besøkte Lanzarote i fjor, en økning på 6,5 prosent fra året før. Flyselskapene easyJet, Volotea og TUI har ukentlige avganger fra Lyon til Lanzarote.
Så ble «Rome Travel Show» i Roma besøkt, en reiselivsmesse med over 120 utstillere. Tilslutt var Lanzarote representert på Belgias største reiselivsmesse i Brussel, «Salon de Vacances». Over 90 000 turister reiste fra den belgiske hovedstaden til Lanzarote i 2019, hvorav mange også kom fra nabolandet Nederland.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast