FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 14.februar 2020

Hola!

Det er Valentinsdagen i dag, Alle hjerters dag…kanskje skjer det noe spennende?

Utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen inviterer par til en romantisk kveld i kveld, med to filmer på programmet, bl.a «Dirty Dancing» pluss champagne, vin og sjokolade til gjestene:

Her kommer noen svar på spørsmål som ofte stilles:
Man behøver IKKE å gå via ei Facebook-side for å lese Lanzaroteposten.
På Facebook er trafikken noen ganger stor, og artikler kan «drukne» når flere legger til sine historier på de forskjellige Facebook-sidene.
Som vanlig legger Lanzaroteposten ut en artikkel hver dag, unntatt søndag. Da tar vi fri! Gå direkte til Lanzaroteposten ved å klikke her: www.lanzaroteposten.com .

Det finnes mange videoer hvor innflygningen til Lanzarote er filmet. Den siste som er laget er filmet fra cockpiten, så spenn fast sikkerhetsselene, skru opp lyden og sett deg godt til rette i setet: Vi lander på Lanzarote!

 

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» er vi i dag (dessverre) kommet fram til bil nr.113:

Foto: elchaplon.com

Bilen veltet på flyplassveien onsdag morgen kl. 04.39. Sjåføren fikk moderate skader, står det i lokalavisa, og ble kjørt til sykehuset.

I morgen lørdag starter karnevalet i hovedstaden Arrecife:

Øyas lengste karnevalsparade går av stabelen fra stadion langs omkjøringsveien Rambla Medular mot regjeringsbygningen mandag 24.februar fra kl.18.
Hele karnevalsprogrammet finner du HER (på spansk og engelsk).

I morgen lørdag kl.20.00 arrangeres det en klassisk pianokonset i The Camel House i Macher vest for Puerto del Carmen.
Det er den britiske pianisten Murray McLachlan som har tatt med seg hele familien til Lanzarote; kona Kathryn og barna Rose (17), Matthew (19) og Callum (21).

Familen McLachlanspiller i Macher. Foto: Camel House

De spiller verker av Debussy, Schumann, Beethoven, Tchaikovsky og George Gerswin. Billetter (25/10 euro) kan reserveres via epost:  info@island-challenges.com, via telefon  +34 928 834 150 eller +34 658269142, og ved døra.

Sist lørdag var det fest for medlemmer og venner av Nordisk Forening på Lanzarote; 30 år ble behørig feiret:

Foto: NF

Søndag var det tid for et nytt besøk på jazzklubben Sassi´s i Gamlebyen i Puerto del Carmen!
Denne ettermiddagen var det mange nordmenn der; vi tror det måtte være 15-20 som snakket norsk mens bandet leverte den ene go-låten etter den andre! Og den 18 årige Cristopher fra Lanzarote imponerte igjen med sin saksofon:

Foto: Heidi Tomter Sire

Og klarer du ikke å vente til søndag, vil superbandet «The Gathering» med noen av de samme musikerne spille i baren Mulligan´s i Gamlebyen lørdag ettermiddag, på andre siden av gata for Sassi´s:

«The Gathering» spiller opp!

Dørene åpner kl.15, og bandet går på scenen kl.16.30. Man betaler fem euro ved døra.

Mandag var det nye runder med hesteskokasting på stranda Playa Grande i Puerto del Carmen. 36 deltakere kastet skoen mot pinnen, og den som oppnådde høyeste poengsum var Johnny Haga. Gratulerer!
Det er nye kasterunder mandag kl.12.

Tirsdag var det laget «Lago Verde» som visste mest under quizen på Las Vistas i Puerto del Carmen! 68 deltakere deltok i hjernejoggen, og det er nye mer eller mindre intrikate spørsmål tirsdag fra kl.20.
Alle er hjertelig velkommen!

Onsdag er det dans på Las Vistas i Puerto del Carmen. Fra kl.20 til 22 svinger man seg til smektende toner fra svensk- og norsktoppene!

Torsdag 20.februar er det klart for en ny vandring i Lanzarotes vakre natur under kyndig ledelse av turgeneralene Marit og Terje:

Rundt og ned i vulkanen!
Montaña del Cuervo. Foto: Terje Jansson

Torsdag 20.februar kl.11.00 er det klart for en ny tur i regi av Nordisk Forening med Marit og Terje.

Denne gang vil det bli en ønskereprise. Vi skal gå rundt Montaña del Cuervo, kanskje den mest populære vulkanen å gå rundt på Lanzarote.  Og ikke nok med det! Vi skal også gå ned i vulkanen hvor vi skal sette oss ned og nyte medbrakt mat og drikke!

Løypa går på en fin sti og er flat, og lengden er ca fem km. Hvis noen ønsker å gå 1,5 km kortere og likevel komme ned i vulkanen er det anledning til det.
Værutsiktene for torsdagen er fortsatt sol og varmt, så dette bør bli en tur alle kan være med på!

Lanzaroteposten kan legge til: Sommeren 2001 var det en fantastisk konsert inne i dette krateret! En hel gjeng av oss dro dit for å høre Brian Eno fra gruppa Roxy Music spille ved midnatt…for en stemning det ble i den varme sommernatten!

Hvordan kommer man seg til startstedet?

Fra Puerto del Carmen kjører man over Asomada  og ned til LZ 30. Der kjører man til høyre 700 meter, videre inn til venstre på LZ 56, retning Tinajo. Kjør deretter 1,6 km, og da ligger en stor P-plass på venstre side.

Fra Playa Blanca kjører man inn på LZ 30 ved Uga og frem til LZ 56. Der man tar til venstre retning Tinjao , 1,6 km. Her skal vi møtes:

Parkeringsplassen. Foto: Terje Jansson

Velkommen til alle som vil ut og trimme litt og samtidig oppleve den fantastiske naturen på Lanzarote!

Hilsen Marit og Terje

Fra Sjømannskirken har vi fått denne aktivitetsplanen for de neste dagene:

I dag fredag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 11 rusletur i nærområdet.
Lørdag kl. 12 – 15:  Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 13 grøtservering, fem euro pp.
Søndag kl 18.00: Gudstjeneste med kirkekaffe. Mandag stengt, men kl. 19 øver det norske koret «Alegria».
Kaffe serveres fra kl.18.30.
Tirsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. Så:
Hver tirsdag kl.12 er det trim på kjerka! Leif Thuland leder an med et trimprogram utarbeidet av ekspertene i Landsforeningen for Hjerte- og lungesyke (LHL). Siste uke var over 30 personer med i solskinnet:

Foto: Leif Thuland

Kl. 13 serveres lunsj: skinke med salat, sju euro pp.
Onsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 10.30:Håndarbeidsgruppe
Torsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. kl. 18: Temakveld: «Syng for Guds skyld» v/ Åge Bognø.

Vi var 30 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen fra kl.19 i kveld, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

De siste to ukene har jeg hatt venner fra Trondheim og Tomter på besøk på Lanzarote. Heidi, Ragnhild og jeg spilte sammen i Bispehaugen skolekorps, Småbispan, og vi dro bl.a til Japan sammen! Det har vært hyggelige dager!

Fra v. Tom, Heidi, Ola, Ragnhild og Gordon. Foto: Heidi Tomter Sires kamera

Ei god helg og ei fin uke ønskes deg fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast