Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 7, 2020

Den beste restauranten på Kanariøyene ligger på Lanzarote!

Sist mandag ble resultatet av den årlige konkurransen «Qué Bueno Canarias» offentliggjort. Dette er Kanariøyenes svar på Michelin-guiden som forteller oss hvilke restauranter som er best.
Den beste restauranten på Kanariøyene finner vi på Lanzarote! Det var restauranten «El Risco» i Famara på Lanzarotes vestkyst som stakk av med den gjeveste prisen:

«El Risco» i Famara. Foto: El Risco

Du kan lese mer om El Risco HER.

Restauranten «Isla de Lobos» i Hotel Princesa Yaiza i Playa Blanca ble kåret til den beste restauranten i et hotell på Kanariøyene:

Restaurante Isla de Lobos. Foto: Princesa Yaiza

Les mer om Kanariøyenes beste hotell-restaurant HER. Lanzarotepostens liste over alle de nominerte restaurantene på Lanzarote finner du HER.

Det er funnet et basseng med 13 millioner kubikkmeter ferskvann på Lanzarote

Lanzaroteposten skrev for nesten tre år siden om at forskere hadde funnet et underjordisk basseng med ferskvann i nærheten av nasjonalparken Timanfaya. Den gangen ble det vurdert om vannet kunne utvinnes og komme innbyggerne til gode:

Allerede i 2017 ble dette kartet av vann i «brønnen» (Acuifero) i Timanfaya laget. Ill: Consorcio insular del Agua

Nå har man forsket videre, og funnet ut at bassenget inneholder 13 millioner kubikkmeter ferskvann som har blitt samlet etter hundrevis av år med regn, med liten eller ingen fordamping (evaporasjon).
Hvert år bruker innbyggerne på øya omtrent 12 millioner kubikkmeter ferskvann. Det betyr at dersom man kan tappe vann fra dette bassenget vil man slippe å bruke avsaltingsverket for å lage ferskvann.
Eksperter mener at det er mulig å fylle bassenget på nytt hvert år fra 58 mindre vannkilder som ligger i nærheten.
Forskerne sier videre at det underjordiske bassenget ble dannet av erupsjon, er på 240 km2, og ligger mellom La Asomada og vindistriktet La Geria.

Stor økning av cruisepassasjerer til Lanzarote
«Costa Magica» på Lanzarote. Foto: Rederiet

520 000 passasjerer kom med cruiseskip til Lanzarote i 2019. Dette er en økning på 23 prosent fra året før, og dermed er Lanzarote den cruisehavna som økte mest på Kanariøyene. Bare i desember 2019 kom det over
83 000 passasjerer til øya, 26 prosent flere enn i desember 2018.

Norwegian har lagt ut billetter fra Oslo direkte til Lanzarote for høsten 2020/oppdatert!
Foto: norwegian.no

I går la flyselskapet Norwegian ut billettene fra Oslo direkte til Lanzarote for høsten 2020. Første flyet går mandag 26.oktober, og foreløpig ligger det billetter ute til og med mandag 28.desember. En venter at billettene for 2021 legges ut litt senere.
OPPDATERING: I dag onsdag 12.februar er billettene borte fra Norwegians billettsider igjen. Vi får smøre oss med tålmodighet til de dukker opp igjen!

Norwegian-fly fra Tenerife måtte lande på Lanzarote

Et fly fra Norwegian på vei fra Tenerife til København måtte lande på Lanzarote mandag ettermiddag da en av passasjerene fikk et medisinsk problem. Flyet ble møtt av et legeteam på flyplassen, før flyet kunne fortsette uten pasienten. Pasientens tilstand vites ikke.

328 arbeidsledige møtte ikke opp til avtale på Arbeidskontoret

I forrige uke var det 328 personer som IKKE møtte opp til en avtale de hadde på det offentlige arbeidskontoret på Lanzarote. Nå ber myndighetene innstendig om at man varsler dersom det ikke passer å komme til avtalt tid, slik at andre som virkelig trenger timen kan bli innkalt!
På Lanzarote er det i dag litt over 11 000 registrerte arbeidsledige personer.

Mer enn 32 000 personer ringte nødtelefonen 112 på Lanzarote og La Graciosa i 2019

Totalt hadde nødtelefonen 112 på Lanzarote og La Graciosa 13 465 henvendelser i fjor. 40 prosent av samtalene var i forbindelse med en nødsituasjon. Totalt på Kanariøyene var tallet på henvendelser over 520 000, hvorav halvparten var i forbindelse med sykdom. 13 000 samtaler var på andre språk enn spansk, og av disse var over 70 prosent på engelsk.

Flere vil bringe mat fra restauranter hjem til deg på Lanzarote

I desember i fjor startet budfirmaet Uber Eats sin matbringertjeneste på Lanzarote. Flere restauranter  på øya er med på tjenesten hvor folk kan ringe og bestille retter som deretter blir brakt hjem til deg.
Nå setter det globale selskapet JUST EAT snart i gang sine tjenester på Lanzarote og Fuerteventura etter å ha kjøpt opp et lokalt budselskap, Canary Flash. Just Eat har blant annet inngått et samarbeide med de lokale Burger King-restaurantene.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast