Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 51, 2019

Uber Eats lanseres på Lanzarote

Mange kjenner til taxiselskapet Uber. Nå introduseres Uber Eats i Arrecife og Puerto del Carmen, hvor man kan bruke en app for å bestille mat fra forskjellige restauranter som deretter blir kjørt hjem til deg eller til arbeidsplassen din. Tirsdag denne uka ble denne servicen introdusert på Lanzarote.
Det er 16 restauranter på Lanzarote som foreløpig er med, blant andre Fontanales, Mumbai Masala, D’italia, Taberna Reina Sofia og Sushi Bar Minato.
Tjenesten er tilgjengelig fra mandag til fredag fra 12.00 til 17.00 på ettermiddagen, og fra kl.19 til 23.45 timer på kvelden. Lørdag og søndag kan man bestille mat fra 12.00 til 23.45 om natten.
Ifølge selskapet er det ingen minimumsbestilling hos Uber Eats, og fraktkostnaden vil være 2,50 euro på alle bestillinger når som helst på dagen.
Uber Eats har allerede stor suksess på fastlandet, i Belgia, Italia, Holland, Polen, Portugal, Sveits og Storbritannia.
Man kan bestille mat fra denne nettsiden, og derfra kan man også laste ned appen.

Ulovlig bygd enebolig revet i vindistriktet La Geria
Foto: BuzzFM/La Voz de Lanzarote

Siste uke ble en ulovlig bygd enebolig i vindistriktet La Geria revet etter påbud fra Miljøverndepartementet på Lanzarote. Huset ble bygget i et såkalt fredet område for 20 år siden. Myndighetene har forsøkt å få huset bort siden 2013, men huseieren klarte å få stadige utsettelser via forskjellige rettsinstanser. Til og med kommunestyret i Tinajo «fredet» huset i 2015. I høst bestemte Høyesterett på Lanzarote at huset måtte rives, uten ankemuligheter for eieren. Eieren har senere fått tilsendt regningen for rivingen på nesten 53 000 euro.

De første 20 elbiler klar for utleie på Lanzarote
Foto: FB

Bilutleiefirmaene Cicar (Canary Islands Car) og Cabrera Medina som har sine hovedkontor på Lanzarote har denne uka innlemmet de første 20 elbilene til utleie. I løpet av det neste året vil Cicar og Cabrera Medina totalt ha 250 elbiler i sin stall, fordelt på Lanzarote og de andre øyene. Utleieprisen vil bli den samme som for bensin-og dieselbiler. Biltypene vil bli Opel, Mercedes, BMW, Smart, Seat og Volvo.

Lanzarote blir testområde for avlinger i verdensrommet
Fra tidligere tester på Lanzarote med ESA, den europeiske romfartsorganisasjonen. Foto: ESA

Den spanske avdelingen av ESA, «Det grønne måne-prosjektet» har nå gått sammen med det kinesiske romfartssenteret COSE for å eksperimentere med avlinger i verdensrommet. Det kinesiske senteret er forøvrig ansvarlig for at frø fra Kina begynte å spire på månens bakside etter at en kinesisk satellitt landet der i desember i fjor. Nå skal flere tester med å dyrke fram avlinger i golde strøk foretas på Lanzarote.

Den internasjonale musikkfestivalen El Festival Internacional de Música de Canarias med seks konserter på Lanzarote

For 36.året på rad arrangeres den internasjonale musikkfestivalen på Kanariøyene. Seks av konsertene holdes på Lanzarote og La Graciosa.
Blant artistene som kommer til Lanzarote finner vi det russiske kammerorkesteret i St. Petersburg, Camerata Royal Concertgebouw, dannet av medlemmer av det berømte Royal Concertgebouw Orchestra i Amsterdam; Cassadó Duo, Ainur-koret, som vil fremføre Fauré Requiem med musikere fra Las Palmas symfoniorkester, og Ornati-kvartetten, med et program helt dedikert til Beethoven. To av konseretene er gratis.
Konsertstedene er blant annet kirken San Roque i Tinajo, kirken på La Graciosa, Cueva de los Verdes og Jameos del Agua, klosteret Santo Domingo i Teguise, og i Teatro Víctor Fernández Gopar «El Salinero» i Arrecife fra 10. januar til 8. februar 2020. Mer informasjon og billetter kan bestilles fra nettsiden til festivalen HER.

E-verket på Lanzarote skifter navn

E-verket på Lanzarote, Endesa skifter navn til Energia XXI med øyeblikkelig virkning. Selskapet har også fått ei ny nettside, hvor man etter registrering kan sjekke strømforbruket sitt og se hva det koster: www.energiaxxi.com

Ungdommer kan søke om stipend for å seile med «Christian Radich» fra Las Palmas 10.februar 2020
Foto: radich.no

Lanzaroteposten har fått denne meldingen fra de ansvarlige for fullriggeren «Christian Radich»:

«Christian Radich» gir 40 ungdommer en ny start i livet

Stiftelsen Christian Radich presenterer årets julegave til ungdommer som trenger en ny kurs i livet. Sammen med sine støttespillere i Windjammer Lauget  gir stiftelsen 40 ungdommer et stipend og muligheten til å delta på neste Windjammer tokt som gjennomføres i februar og mars 2020.
Er du i alderen 16-25 eller kjenner du noen i denne aldersgruppen som står utenfor utdanning eller arbeid, har du nå muligheten til å søke på stipend for neste Windjammer-program.
Selve toktet gjennomføres fra 10. februar til 17 mars, fra Las Palmas til Amsterdam. I tillegg kommer samlinger for deltagerne før og etter seilasen.
Man får mer informasjon og finner søknadsskjema ved å gå til nettsiden https://windjammer.no/

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast