forbrukerNyheter:

Når mobilen eller nettbrettet streiker på Lanzarote!

Noen ganger stopper mobilen helt opp i sola, eller så er det en feil på nettbrettet eller PC´n. Da er det greit å vite hvor man kan få kyndig hjelp på Lanzarote.

Har du problemer med mobilen din mens du er på Lanzarote, er det en reparatør i andre etasje i shoppingsenteret Deiland i Playa Honda:

Her repareres mobiler mens du venter! De kjøper også den gamle mobilen din…

Og i 1.etasje i samme senteret finner man The Phone House, som reparerer, selger og hjelper:

På britiske Lanzarotesider på Facebook er det et mobil- og nettbrettverksted i Playa Honda som mange skryter av:

Lanzaroteposten kan også anbefale britiske Ned Benjamin som driver firmaet Computer Doctor, og som blant annet er ansvarlig for at Lanzaroteposten kommer seg ut på nettet:

Ned kommer HJEM til dere for å reparere, og hans spesialiteter er større datamaskiner, bærbare maskiner (laptopper) og tv-kontakter. Anbefales!

Telefonselskapet Movistar tilsvarer det norske Telenor, og er Spanias største telefonselskap. Til og med det norske oljefondet har flere aksjer i Movistar/Telefonica!
Mange av leserne har kontrakt med Movistar, men etterhvert har det blitt vanskeligere og vanskeligere å finne butikkene deres for å få hjelp.
Først forsvant Movistars butikk fra Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen. For nesten to måneder siden stengte Informatica/Movistars butikk på shoppingsenteret Deiland i Playa Honda, men er nå åpen igjen.

Man kan også ringe Movistar på 1004 fra en spansk mobil, 0034 699 991 004 fra en norsk mobil og si «Atencion en Ingles», og man får en engelsktalende person på tråden.
Noen har kontrakt med andre spanske operatører som Orange,  MÁSMOVÍL eller Vodafone, som har egne hjelpenummer. Skriv ned disse FØR mobilen din streiker!

Husk også at det er likedan her på Lanzarote som hjemme i Norge:
Når noen ringer deg med et 12-sifret ukjent nummer, tar man som regel ikke telefonen…det KAN være svindel på gang. Derfor vil du erfare at når man bruker en norsk mobiltelefon for å ringe et verksted, en butikk eller en restaurant på Lanzarote kan det være vanskelig å få kontakt. Dette er fordi mottaker rett og slett ikke tør svare dette rare, lange og norske telefonnummeret! Da kan det lønne seg å bruke firmaets epostadresse eller Facebook, Messenger eller whatsapp. Vet du ikke helt hvordan, spør du noen som kan!

Det kan være lurt å notere/skrive ut informasjonen fra denne siden FØR mobilen eller datamaskinen streiker.

Les også Lanzarotepostens artikkel om et enklere (elektronisk) liv på Lanzarote HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast